Dispar 300 de posturi de conducere la MADR

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, pregătește un plan de reorganizare și eficientizare a instituției pe care o conduce. Astfel, vor dispărea 300 de posturi de conducere și vor fi salvate 10 milioane de euro pentru bugetul de stat.

Planul ministrului a fost deja prezentat premierului la data de 2 septembrie, și încă de atunci a fost felicitat de premier. Barbu dorește, pe de o parte, comasarea de instituții, prilej cu care vor dispărea din schemă sute de posturi de conducere, iar pe de alta, chiar prin reducerea de posturi, urmărește să economisească circa 10 milioane de euro la bugetul de stat.

Așadar, nu se vor desființa instituții din subordinea Ministerului Agriculturii, ci vor fi doar comasate. Sunt 10 instituții care intră în planul de reorganizare al ministrului, printre care: Agenția Domeniului Statului, Agenția Națională pentru Zootehnie, Autoritatea Națională Fitosanitară.

Florin Barbu a anunțat că 1.700 de oameni vor primi un salariu mai mare, în perioada următoare, după reorganizare, deci salariații nu trebuie să se teamă de nimic. „Prin această reorganizare, se vor desființa 300 de funcții de conducere, iar economia la bugetul de stat la fi de aproape 10 milioane euro”, a declarat Florin Barbu, după ședința de Guvern de joi.

„Eficientizăm instituțiile publice și în perioada următoare Ministerul Agriculturii lansează foarte multe proiecte, de ordinul milioanelor de euro. Normal că ne dorim ca fermierii români să nu mai fie plimbați de la o instituție la alta pentru accesarea acestor fonduri europene”, a mai spus Florin Barbu.


 

Comentariile sunt închise