Marii retaileri din Anglia se confruntă cu creșterea furturilor din magazine

În Marea Britanie se înregistrează o „epidemie” de furturi din magazine, a declarat marți, 12 septembrie, șefa retailerului John Lewis, în timp ce proprietarul lanțului de magazine de modă Primark s-a alăturat apelurilor din industrie pentru ca autoritățile să ia măsuri drastice împotriva acestei probleme, afirmând că marjele sale de profit au avut de suferit, scrie Reuters.

A devenit o epidemie. Din păcate, în ultimul an am văzut de două ori mai multe infracțiuni”, a declarat, pentru BBC Radio, Sharon White, președinta lanțului John Lewis Partnership, care deține magazinele John Lewis și supermarketurile Waitrose. Sharon White a cerut guvernului britanic să înființeze o comisie care să examineze problemele cu care se confruntă centrele orașelor, afirmând că acestea riscă să devină „un teren de jaf pentru hoții de magazine înverșunați și pentru bandele organizate”.

Marți, George Weston, directorul general al Associated British Foods, compania care deține Primark, a declarat că lanțul de magazine de modă a mărit cheltuielile cu agenții de securitate, cu camerele de supraveghere și cu echiparea personalului cu camere de supraveghere corporală pentru a încerca să combată furturile din magazine.

„Dar trebuie să subliniem, așa cum au subliniat și alții, rolul poliției, al Crown Prosecution Service și al magistraților în abordarea acestei probleme care se agravează constant”, a spus Weston, într-un interviu acordat Reuters.

„Ei fac mai mult, dar nu este încă suficient”, a precizat șeful Associated British Foods. Weston a mai spus că unele dintre furturi au fost „destul de organizate” și că Primark a înregistrat, de asemenea, niveluri mai ridicate de comportament antisocial.

Sursă: Libertatea

Editor: Anca Ghiorghică


Comentariile sunt închise