Holde Agri Invest extinde capacitatea de stocare la Frumușani

Firma românească Holde Agri Invest anunță construirea unui nou siloz cu o capacitate de 10.000 tone în cadrul fermei Frumușani din județul Călărași. Această investiție crește capacitatea totală de depozitare la 25.000 tone

Silozul Frumușani este situat în localitatea Buciumeni și este alcătuit din patru celule, cu o capacitate de stocare de 2.500 tone fiecare.

Lucrările pentru ridicarea acestuia s-au întins pe o perioadă de 11 luni, iar aproximativ 85% din cheltuielile aferente au fost refinanțate de companie prin intermediul creditului sindicalizat contractat în luna mai a acestui an cu Banca Transilvania și OTP Bank România.

Ferma se află în proximitatea DN4, fiind astfel ușor de ajuns în portul Constanța sau Oltenița, precum și ușor de accesat din București, unde se află sediul central al Holde.

„Holde se află într-o etapă dinamică a evoluției sale. În fiecare an avem în vedere extinderea suprafeței lucrate și dezvoltarea fermelor existente, deoarece agricultura din România se află într-un stadiu în care necesită investiții masive de modernizare. Investiția de la Frumușani reprezintă un alt obiectiv asumat și îndeplinit de către noi”, a declarat Liviu Zăgan, Director General al Holde Agri Invest.

Investiția de la Frumușani reprezintă prima fază a proiectului de dezvoltare a capacităților de stocare în cadrul acestei ferme.

Compania pregătește în perioada următoare începerea etapei a doua, care vizează construirea a cinci noi celule de câte 500 de tone fiecare, instalarea unei stații de selectare și tratare a semințelor, precum și hale de depozitare.

Pe lângă silozul nou din Frumușani, Holde mai deține unul la baza Călinești, din cadrul fermei Roșiori, cu o capacitate de 15.000 tone.
În prezent, Holde exploatează o suprafață totală agricolă de aproximativ 13.200 de hectare împărțită în patru nuclee – Roșiori, aproximativ 3.830 ha, Frumușani, circa 3.720 ha, Videle, aproximativ 2.300 ha și Conțești, circa 3.350 ha.

Acțiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 octombrie 2020 și se tranzacționează sub simbolul bursier HAI. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 117 milioane lei.

Sursă: Strat-up café
Editor: Anca Ghiorghică


 

Comentariile sunt închise