Ministrul Boloș anunță interzicerea comercializării alcoolului în anumite locații

Ministrul Marcel Boloș a făcut un anunț important privind jocurile de noroc din România, subliniind necesitatea protejării persoanelor aflate în situații de risc.

Într-un demers de reformare a industriei jocurilor de noroc, ministrul a adus în atenție o măsură cu impact semnificativ: interzicerea comercializării alcoolului în sălile de jocuri de noroc.

Reforma jocurilor de noroc a fost descrisă de către ministrul Finanțelor ca un “imperativ.” Industria jocurilor de noroc are o forță economică uriașă, iar un regim juridic și fiscal mai riguros este necesar pentru a asigura un climat de legalitate, stabilitate, concurențialitate și predictibilitate.

Printre măsurile anunțate se numără stabilirea unor niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenței de organizare și de exploatare a jocurilor de noroc, precum și a taxelor speciale și a garanțiilor depuse de companii. Toți operatorii din industrie vor fi obligați să aibă sediul fiscal în România și să plătească aici taxe și impozite.

Cu toate acestea, una dintre cele mai notabile măsuri este interzicerea comercializării alcoolului în sălile de jocuri de noroc. Această decizie are ca scop protejarea întregii populații, în special a celor care pot fi mai vulnerabili în fața problemelor legate de jocurile de noroc și alcool.

Ministrul Marcel Boloș a subliniat că această reformă nu se limitează doar la aspectele financiare, ci are și un aspect umanitar. El a menționat că în spatele cifrelor se ascund povești reale de suferință, speranțe pierdute și familii destrămate din cauza dependenței de jocurile de noroc. Prin această reformă, se dorește asigurarea că veniturile colectate din industria jocurilor de noroc sunt folosite în interesul colectiv, în scopul prevenirii și tratamentului dependenței de jocurile de noroc.

În acest sens, o parte din veniturile obținute din această industrie vor fi direcționate către prevenirea și tratarea dependenței de jocuri de noroc, sub forma unui fond special destinat. Acest fond va finanța activități și programe menite să sprijine persoanele care luptă să se elibereze de această dependență.

Prin interzicerea comercializării alcoolului în sălile de jocuri de noroc, guvernul României dorește să creeze un mediu mai sigur și să reducă riscurile asociate jocurilor de noroc, asigurând în același timp protecția populației în fața dependenței de alcool și a problemelor legate de jocurile de noroc.

Această măsură reprezintă un pas important în direcția asigurării unui mediu mai sănătos și mai responsabil în industria jocurilor de noroc din România.

Sursă: Daily Business

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise