Economia circulară: Coca-Cola – tehnologia rPET în România

România devine a doua țară din grupul Coca-Cola HBC ce va utiliza tehnologia pentru producția internă de rPET. Investiția în noua unitate de fabricare a PET-ului reciclat se ridică la 55 de milioane de lei, din care 17,5 milioane de lei reprezintă ajutor de stat.

Coca-Cola România și Coca-Cola HBC România au luat un pas important în direcția economiei circulare prin instalarea unei unități de decontaminare a fulgilor de PET în fabrica din Ploiești. A doua cea mai mare fabrică din cadrul Grupului Coca-Cola HBC a dobândit astfel capabilități unice de a produce PET reciclat (rPET) intern.

Acest pas semnificativ se traduce într-o schimbare notabilă pentru consumatori. Începând din acest an, întregul portofoliu de băuturi răcoritoare al companiei, inclusiv Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes, Cappy, Cappy Pulpy, Fuzetea și Dorna, va fi disponibil în ambalaje din 100% rPET. Aceasta reprezintă o mișcare importantă către utilizarea responsabilă a resurselor și reducerea impactului asupra mediului.

Investiția în unitatea de producție rPET a fost aprobată pentru a deveni operațională în același timp cu cel mai mare proiect de economie circulară implementat vreodată în România: Sistemul de Garanție-Returnare. Acesta va deveni operațional la finalul anului și promite să revoluționeze gestionarea ambalajelor din plastic, sticlă sau aluminiu. Producătorii de băuturi vor avea acces la materie primă de calitate pentru a o utiliza în ambalajele lor, contribuind astfel la reducerea deșeurilor și la conservarea resurselor naturale.

Jovan Radosavljevic, General Manager al Coca-Cola HBC România, a subliniat importanța acestui proiect și a exprimat încrederea că Sistemul de Garanție-Returnare din România va deveni un exemplu de bune practici pentru restul statelor europene care urmează să îl implementeze.

În ultimii 5 ani, sistemul Coca-Cola în România a investit aproximativ un miliard de lei pentru îmbunătățirea și extinderea capacității de producție, arătând astfel angajamentul companiei față de dezvoltarea durabilă și responsabilă în România.

 

Sursă: Forbes

Editor: Alexandra Băncilă


 

Comentariile sunt închise