Ruladele cu brânză de la Sucevița, pe rafturile de la Profi

Producătorii artizanali din România încep să-și facă loc în rețelele de comerț moderne.

Chiar dacă timid, cu pași mărunți, își formează clientela, prezența lor pe rafturile supermarketurilor este o realitate ce nu mai poate fi ignorată.

Este și cazul unui producător de brânzeturi din Sucevița – Mevlactis Ferm sau Stâna lui Roman cum este cunoscută în zonă, care a reușit să fie listată în Profi, retailerul care a vine în sprijinul micilor producători locali, odată cu lansarea proiectului Raftul cu Bunătăți Locale, oferindu-le acestora posibilitatea să-și vândă marfa în magazinele sale.

Un pas înainte, dar și o provocare pentru micii producători, care mărturisesc că desfacerea este cea mai mare problemă, după cum ne-a declarat Domnița Viorela Caciuc, antreprenoarea din Moldova, care a renunțat la jobul din străinătate și s-a întors acasă pentru a fi alături de copii. L-a fel a făcut și soțul, alături de care a pus pe picioare un business de familie despre care s-a dus vestea în zonă.

Au început cu câteva animale, vaci de lapte, iar brânzeturile le dădeau mai mult la prieteni și rude, care au fost primii care le-au apreciat, până când au simțit că a venit momentul să facă și procesare.

Încet-încet, au crescut și efectivul de animale – au ajuns la 40 de vaci – și au început să se gândească la modernizare, mai ales că și pretențiile au crescut odată cu intrarea în rețeaua Profi.

Acum, au în derulare trei proiecte pe bani europeni (pentru instalarea tânărului fermier, pentru achiziția unui aparat de procesare, precum și un alt proiect care a vizat achiziția unor mașini și ustensile pentru procesare).

La acest moment, produc cam tot ce se poate face din lapte – brânză frământată, cașcaval, rulade, caș, telemea, rulade cu verdeață și cu șuncă și urdă, despre care mulți spun că are un gust mai altfel decât la alții, povestește Domnica, pe care am întâlnit-o la București la evenimentul Forum de Bun și Bine, organizat de Profi.

Toate aceste bunătăți tradiționale le puteți găsi în magazinele Profi din zona Sucevei, la târgurile de aici sau le puteți comanda online


 

Comentariile sunt închise