Dimitrie Muscă se menține cel în topul fermierilor premiați

Arădeanul Dimitrie Muscă rămâne în topul fermierilor activi de 30 de ani și este unul dintre cei mai mari fermieri ai României, având afaceri care merg bine și care contribuie la dezvoltarea economiei regionale și nu numai. Cultivă mii de hectare de pământ și crește zeci de mii de animale.

An de an acesta este premiat pentru activitatea sa, în special în cadrul Topului Firmelor, eveniment organizat de Expo Arad, Camera de Comerț Arad.

„Suntem un grup de firme în cadrul Combinatului Agroindustrial Curtici, avem puncte și la Olari și Iratoșu și împreună lucrăm 7.600 de hectare de pământ, avem 3 complexe de porci cu circa 50.000 de capete, două ferme de vaci cu 3.000 de capete, la Olari și Curtici. Fiul meu conduce un abator. Avem totodată 42 de magazine unde vindem producția din unitate”, a declarat, pentru Adevărul, Dimitrie Muscă.

Dimitrie Muscă este de nelipsit pe teren, în câmp, în complexele de animale, în sediile firmei sau în magazinele sale, zi de zi pune umărul la treabă alături de angajații săi.

Combinatul Agroindustrial Olari, companie sa care are ca activitate cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, a raportat în 2022 afaceri de 34 milioane de lei, în creștere cu 23% față de anul precedent, și un profit net de 5,9 milioane lei, în creștere cu 188% față de 2021.

Și Combinatul Agroindustrial Curtici, cealaltă companie cu activități în ferme mixte (cultură vegetală combinată cu creșterea animalelor), a raportat anul trecut afaceri de 12,8 milioane de lei, în creștere cu 6 % față de 2021, și un profit net de 231 mii lei, însă în scădere cu 89% față de anul precedent.

Agroindimpex SRL, este compania sa care are ca activitate comerțul cu amănuntul al cărnii și al produselor din carne în magazine specializate, a încheiat 2022 cu afaceri de 63,1 milioane lei, mai mari cu 21% față de 2021, și o pierdere de 241 mii lei, redusă cu 75% față de pierderea din 2021.

În ciuda scăderii profitului, acesta se menține in top în Topul Firmelor realizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

Sursa: adevarul

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise