Plafonarea adaosului comercial se prelungește cu 3 luni

Ministerul Agriculturii anunță prelungirea cu trei luni a Plafonării adaosului comercial la alimentele de bază, urmând ca lista de produse pentru care va fi practicat un adaos comercial limitat pe lanțul de procesare-distribuție-comercializare să fie extinsă.

Ministrul Florin Barbu a avut întâlniri de lucru cu reprezentanții procesatorilor și comercianților pentru a discuta, cu toate părțile implicate, modalitățile de prelungire a plafonării adaosului comercial pentru alimentele de bază.

 ”Ne dorim, în continuare, prelungirea acestei măsuri care a avut efectele așteptate, anume de stopare a creșterii prețurilor alimentelor. Am convenit cu procesatorii și comercianții prelungirea măsurii pentru o perioadă de trei luni, până la sfârșitul lunii ianuarie 2024, ținând cont și de faptul că vin sărbatorile de iarnă. În aceeași măsură, de comun acord cu procesatorii și comercianții, vom extinde şi lista de produse care vor beneficia de adaos comercial limitat. Este vorba despre alimente care sunt folosite de români în prepararea produselor pentru masa de sărbători și nu numai, precum: orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată sau usturoiul”,a precizat ministrul agriculturii.


 

Comentariile sunt închise