Mega Image achiziționează Profi Rom Food

Luni, Ahold Delhaize, proprietarul lanțului de magazine Mega Image, a anunțat un acord semnat pentru achiziționarea companiei Profi Rom Food, care operează rețeaua de magazine Profi din România, de la MidEuropa.

Această tranzacție de amploare urmează să primească aprobarea autorităților competente în materie de concurență și se estimează că va fi finalizată în cursul anului 2024.

Prin unirea celor două branduri, Mega Image și Profi, Ahold Delhaize își propune să-și extindă prezența la nivel național, consolidându-și poziția pe piața românească de retail alimentar.

“România este o piață atractivă, cu o dezvoltare susținută prin investiții solide. Ne bucurăm că vom continua să contribuim la dezvoltarea pieței locale de retail alimentar, acum și alături de Profi, care devine parte din familia noastră de branduri Ahold Delhaize. Magazinele din rețeaua Profi vor extinde și completa rețeaua deja existentă de magazine Mega Image,” a declarat Jesper Lauridsen, COO Europa Centrală și de Est, Ahold Delhaize.

Mega Image, cu o rețea de 969 de magazine în orașe precum București, Cluj-Napoca, Iași, și altele, devine astfel și mai puternică pe piața românească. În același timp, Profi, cu peste 1.650 de magazine în toată țara, este un retailer alimentar de proximitate cu șase centre de distribuție și un număr impresionant de angajați.

Această fuziune deschide noi perspective pentru clienții ambelor branduri, oferindu-le produse locale proaspete și sănătoase de la producători locali, o gamă extinsă de mărci proprii, naționale și internaționale, și o experiență de cumpărături îmbunătățită. CEO-ul Mega Image, Mircea Moga, a afirmat: “Suntem două branduri puternice, complementare și, împreună, vom reuși să facem o diferență semnificativă în viața clienților noștri.”

Această tranzacție reprezintă un moment de referință în industria de retail din România, aducând împreună două nume importante pentru a crea un jucător semnificativ în acest domeniu.

Sursă: Știri pe surse

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise