Tyson Foods investește în proteine ​​de insecte

Tyson, un mare producător american de carne de vită, porc și pui, pariază pe proteinele care provin de la insecte.

Procesatorul de carne a declarat marți că a investit în Protix, un producător de ingrediente din insecte din Țările de Jos. Tyson nu numai că preia o acțiune minoritară în companie, dar lucrează alături de aceasta pentru a construi o fabrică din SUA. Acea unitate va folosi deșeuri animale pentru a hrăni muștele soldaților negre, care vor fi apoi transformate în hrană pentru animale de companie, păsări de curte și pești. Tyson nu a dezvăluit detaliile financiare ale tranzacției.

Aceste muște nu intră în hrana umană, în acest moment. „Astăzi, ne concentrăm mai mult pe o aplicație de ingredient cu proteine ​​de insecte decât pe o aplicație de consum”, a spus John R. Tyson, director financiar al Tyson Foods. Proteina din insecte, apreciată de mult ca o sursă de hrană durabilă, nu a prins în curent. Dar în ultimii ani, interesul pentru insecte ca ingrediente pentru hrana animalelor a crescut.

Un raport din 2021 de la Rabobank a menționat că „cererea de proteine ​​​​de insecte, în principal ca hrană pentru animale și ingredient pentru hrana pentru animale de companie, ar putea ajunge la jumătate de milion de tone metrice până în 2030, în creștere față de piața actuală de aproximativ 10.000 de tone metrice”. În acel an, Marte a lansat o linie de hrană pentru pisici făcută din insecte, numită LoveBug.

Tyson, cu sediul în Springdale, Arkansas, nu produce hrană pentru animale de companie, dar își vinde subprodusele de origine animală pentru a fi utilizate pe piața hranei pentru animale de companie și pe piața de acvacultură, care hrănește pești, a spus directorul financiar. Produsele secundare precum grăsimile animale, pieile și proteinele necomestibile , dacă nu sunt utilizate sau reduse, pot ajunge la gropile de gunoi. În acest caz, Tyson poate trimite ceea ce se află în stomacul vitelor pe care le-a procesat la o unitate Protix, unde este hrănit insectelor. Pentru companie, crearea unei piețe mai mari pentru acest tip de deșeuri poate nu numai să reducă deșeurile, ci și să ofere un flux de venituri mai mare.

„O caracteristică a activității în domeniul proteinelor animale este să vă dați seama… cum să obțineți valoare din” deșeuri, a spus Tyson. „Am văzut asta ca pe o extensie a afacerii noastre existente”, a spus el despre colaborarea cu Protix, adăugând că piața ingredientelor pentru insecte are „caracteristici de creștere cu adevărat atractive care l-ar accelera pe Tyson”. Piața ingredientelor pentru insecte „crește cu siguranță la ceea ce aș crede că este o viteză exponențială”, a spus Christine Johanna Picard, profesor de biologie la Universitatea Indiana-Purdue University Indianapolis School of Science. Picard a contribuit la crearea Centrului pentru Sustenabilitatea Mediului prin Insect Farming, un parteneriat între mediul academic și membrii industriei, inclusiv Tyson și Protix. „Există tot mai multe startup-uri care vin în spațiu pentru că există atât de multă cerere pentru proteine ​​de insecte”, a spus ea.

Parteneriatul cu Tyson va ajuta Protix să se extindă, a remarcat Kees Aarts, CEO-ul companiei. „Aceste parteneriate sunt cu adevărat necesare pentru a aduce soluții precum a noastră pe o scenă globală”, a spus el..

Sursa: CNN

Editor: Valentin Pufulescu


Comentariile sunt închise