Antreprenorul român care a revoluționat lactatele de capră

Ionuț Popa, un tânăr antreprenor din România, a reușit să transforme visul său de a avea propria afacere în realitate, după o experiență de muncă la o fermă din Italia. După întoarcerea în țara natală, a investit aproximativ 30.000 de euro în dezvoltarea unui business integrat.

Sub brandul Pui de Drag, compania Azolact comercializează o varietate de produse din lapte de capră, cu vânzările prognozate să depășească un milion de lei până la sfârșitul anului.

Visul de a deține propria afacere i-a fost inspirat încă din copilărie, iar experiența sa de muncă în Italia i-a arătat că afacerile pot fi construite într-un mod diferit decât crezuse inițial. Acesta a început cu cultivarea terenurilor agricole pentru producția de cereale, apoi s-a întors în România și a pus bazele fermei de capre și a brandului Pui de Drag. Provocările au fost numeroase, dar Ionuț Popa a învins obstacolele legate de mentalitatea negativă și de resursele financiare limitate.

Investiția inițială de 30.000 de euro a crescut treptat în decurs de zece ani. Astăzi, el operează pe o suprafață de 80 de hectare și deține 200 de capre. Toate investițiile au fost susținute din resurse reinvestite și credite bancare.

Ferma de capre a fost înființată în 2018, iar brandul Pui de Drag a fost lansat trei ani mai târziu. Portofoliul de produse a evoluat de la caș, urdă și lapte la o gamă diversificată, inclusiv cremă de brânză, iaurt, telemea și multe altele. Produsele sunt vândute direct către consumatori prin magazinul online și în magazine partenere din țară.

Ionuț Popa subliniază importanța identității de brand, a unei povești unice, a calității constante și a adaptării la preferințele clienților pentru a reuși în piață.

Azolact a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor în acest an, cu o cifră de afaceri estimată a depăși un milion de lei. Cu toate că seceta a afectat culturile agricole, partea zootehnică și lactatele au adus profituri consistente. Planurile de viitor includ extinderea efectivului de capre și construirea unei fabrici de procesare a laptelui, cu sprijinul fondurilor europene.

Sursă: Revista Progresiv

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise