Primul transport-probă de banane din India către Europa, pe mare

New Delhi India- Autoritatea pentru Dezvoltarea Exportului de Produse Alimentare Agricole Procesate (APEDA) a organizat joi, 9 noiembrie un eveniment pentru a marca un transport probă de banane din India către Europa pentru prima dată pe mare.

Această inițiativă revoluționară are ca scop creșterea cotei de piață a bananelor indiene pe piața europeană, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Comerțului și Industriei din India.

Evenimentul a fost oferit de președintele APEDA, Abhishek Dev, care a prezentat exportul unei cantități substanțiale de banane Maharashtra în Europa, un pas important înainte pentru sectorul de export agricol din India.

Un total de 19,50 tone metrice de banane ( 1080 X18,14 pe cutie greutate netă) au fost exportate de exportatorul înregistrat de APEDA adică M/s INI Farms Private Limited din Maharashtra. Startul bananelor s-a dat la Vasunde, Baramati-Kurdumbh Road, Daund din Pune și va fi efectuat prin transport maritim prin Jawaharlal Nehru Port Trust ( JNPT) din Mumbai.

De asemenea, au fost prezenți la eveniment conducerea Diviziei de Legume și Fructe Proaspete ( FFV Division), oficiali din guvernul indian , exportatori de banane, fermieri și reprezentanți INI Farms.

Angajamentul APEDA de a promova produsele agricole indiene pe piețele internaționale este pus în valoare de acest eveniment și importanța acesteia, acest transport de probă a bananelor către Europa pe mare reprezintă un pas semnificativ în acest demers.

APEDA lucrează activ cu părțile interesate pentru a promova aceste obiective și pentru a consolida poziția Indiei pe piața europeană, se arată în comunicat.

Sursa: aninews

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise