Coca-Cola HBC România inaugurează fabrica de rPET

Compania Coca-Cola HBC, partener de încredere al Coca-Cola, se pregătește să deschidă o fabrică revoluționară în România, dedicată producției de aproape 50% rPET pe piețele sale din UE și Elveția până la finalul anului 2023. Acest avans semnificativ depășește termenul limită stabilit de viziunea UNESDA privind ambalajul circular pentru piețele UE până în 2025.

Proiectul, susținut printr-o investiție de 11 milioane EUR, dintre care 3,5 milioane EUR sunt fonduri de stat, subliniază angajamentul Coca-Cola HBC față de sustenabilitate. Coca-Cola HBC România a devenit prima piață din cadrul grupului care integrează sticlele 100% reciclate în întregul său portofoliu, înființează o unitate internă de producție a rPET și pregătește lansarea unui depozit legat de schema de returnare (DRS) pentru colectarea eficientă a sticlelor și conservelor.

În 2022, Coca-Cola HBC a utilizat deja 22% plastic rPET în UE și Elveția, evidențiind angajamentul său față de practici responsabile din punct de vedere ecologic. Această nouă investiție consolidează tranziția către sticle reciclate în țări precum Elveția, Austria, Italia, Irlanda și Irlanda de Nord, anticipând atingerea pragului de aproape 50% rPET pe piețele UE și Elveția până la sfârșitul lui 2023.

Deschiderea acestei fabrici este în concordanță cu angajamentul Coca-Cola HBC de a atinge emisii nete zero pe întregul lanț valoric până în 2040, având în vedere că ambalajele contribuie semnificativ la amprenta de carbon a companiei.

„Sunt foarte mândru de progresul pe care îl vedem în agenda noastră de sustenabilitate și de misiunea noastră de a crea o lume fără deșeuri. La Coca-Cola HBC, scopul nostru este să „deschidem momente care ne împrospătează pe toți” și asta înseamnă că, dincolo de împrospătarea funcțională pe care o oferim, ne străduim să ne reîmprospătăm comunitățile și mediul prin munca pe care o facem.” El a adăugat: „Lucrăm să producem și să livrăm băuturile noastre în moduri mai durabile și în ambalaje care au o viață dincolo de utilizarea sa inițială – iar România este un exemplu excelent al modului în care putem colabora cu părțile interesate și cu industria mai largă pentru a crea. o economie circulară pentru ambalare” declară Zoran Bogdanovic, CEO Coca-Cola HBC.

 

Sursă: Roaliment

Editor: Alexandra Băncilă


 

Comentariile sunt închise