Primul supermarket fără casieri din Italia s-a deschis la Verona

Un supermarket fără caserii și cărucioare, care promite să facă cumpărăturile mai rapide și fără cozi. Primul magazin independent italian s-a în centrul istoric al Veronei, în via Stella 8, și se numește Prende&Vai! de Today Conad ( Ia și cumpără! De Azi- Conad).

Intri, pui produsele pe care intenționezi să le cumperi în geantă, treci prin fața unui scanner, plătești și pleci. Un nou model de achiziție care promite să reducă timpii de așteptare. Dar, având în vedere absența cărucioarelor, va fi și confortabil? Cât de mari ar trebui să fie pungile pe care le iei cu tine pentru a conține cumpărăturile săptămânii? Asta vor spune primii clienți care „testează” supermarketul, deschis din 8 noiembrie.

Cum functioneazã?

Din momentul în care intri, ești urmărit de camere împrăștiate în tot supermarketul și care alcătuiesc „tehnologia computer vision” cu care este dotat magazinul. Ochii electronici sunt capabili să monitorizeze clienții de când intră până când ies și înregistrează fiecare produs luat de pe rafturi datorită inteligenței artificiale. În plus, fiecare raft este echipat cu senzori care detectează modificarea greutății de fiecare dată când un aliment este îndepărtat. Nu există casierii, ci vânzători care pot ajuta clienții în alegerea produselor.

Modelul SUA

Primul supermarket fără caserii din Italia a luat naștere din colaborarea dintre Dao (o cooperativă asociată cu Conad pentru provinciile Trento, Bolzano, Verona, Vicenza și Belluno) și Retail Hub, care a dezvoltat tehnologia pusă la punct de startul portughez Sensei pentru a face posibilă funcționarea magazinului. Massimo Volpe, co-fondatorul Retail Hub a explicat pentru Corriere della Sera că „primul care a experimentat cu magazine fizice total digitale fără casiere a fost Amazon, în Statele Unite, împreună cu Tesco la Londra”. Dar în timp ce în supermarketurile Amazon poți accesa și plăti doar prin aplicație, la Today Conad poți folosi și carduri de credit, de debit și preplătite.

Nouă magazine fără case de marcat s-au închis într-un an

În timp ce, pe de o parte, în Italia, după magazinul din Verona, Conad-Dao se pregătește să deschidă un alt supermarket inteligent în Trento în cursul unui an, în Statele Unite Amazon și-a închis nouă magazine fără casă doar în ultimul an. Distribuit între New York, San Francisco și Seattle. Deci modelul nu și-a făcut loc în inimile americanilor, în ciuda promisiunii de a face cheltuielile mai rapide și mai eficiente?! Purtătorul de cuvânt al Amazon, Jessica Martin, a explicat pentru Business Insider că au mai rămas încă 20 de magazine Amazon Go în Statele Unite „și așteptăm cu nerăbdare să deschidem mai multe în viitor”.

Sursa: gamberorosso

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise