MADR avertizează asupra produselor lactate contrafăcute

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, face unele precizări cu privire la calitatea produselor lactate care pătrund pe piața românească, susținând că unele dintre acestea nu au văzut niciodată laptele.

El a subliniat necesitatea ca consumatorii să fie vigilenți și să cumpere doar de la vânzătorii care dețin certificate de producător, asigurându-i pe aceștia că astfel vor contribui la promovarea produselor locale de calitate.

Ministrul Barbu a evidențiat implicarea Ministerului Agriculturii în programul INVESTALIM, care acordă subvenții pentru înființarea de noi unități de procesare, având ca scop încurajarea producției locale de calitate și reducerea deficitului balanței comerciale la produsele agro-alimentare. Acesta a asigurat populația că prin aceste inițiative se încurajează dezvoltarea producției locale și se susține autenticitatea produselor.

Cu privire la cei care vând in piețe, ministrul a informat că aproximativ jumătate dintre aceștia sunt intermediari, iar cealaltă jumătate sunt producători. În îndemnul său către cetățeni, a insistat asupra importanței cumpărării de la producătorii locali care au certificate de producător, subliniind că aceștia beneficiază de sprijin financiar din partea Ministerului Agriculturii.

Florin Barbu a infirmat, de asemenea, zvonurile privind intrarea pe piața românească a cerealelor ieftine din Ucraina, menționând că mecanismul aprobat pentru aceasta are termenul limită până pe 31 decembrie și poate fi aplicat doar de către fermieri și procesatori.

Editat: Cătălin Trifu

Sursa: Digi24


Comentariile sunt închise