African Industries Group achiziționează Padova Agricultură și Contara

African Industries Group, controlat de familia indiană Gupta, a primit recent aprobarea din partea Consiliului Concurenței pentru preluarea cu succes a Padova Agricultură S.R.L și Contara S.R.L de la investitori italieni.

Tranzacția a fost autorizată în cadrul Vectr Farm Braila S.R.L, o companie tip holding special creată în acest scop, potrivit unui comunicat oficial.

Padova și Contara SRL fac parte din același grup de firme deținute de antreprenorul italian Roncato Giovanni și societatea italiană Palma SRL. Padova este cunoscută pe piața românească pentru producția și comercializarea diverselor cereale, cum ar fi orez, porumb, grâu, orz, rapiță, floarea-soarelui, lucernă și soia.

Contara, de asemenea, a fost implicată în producția și comercializarea de orez până în 2022, când și-a concentrat activitatea pe cereale precum porumb, grâu și floarea-soarelui. Această mișcare strategică reflectă adaptarea la schimbările din piață și cererea în evoluție.

African Industries Group este deja prezent în România, fiind implicat în diverse sectoare precum exploatarea terenului arabil, distribuția de mașini agricole, dezvoltarea imobiliară, investiții, producția de energie electrică, servicii de fitness și consultanță ale holdingurilor. Această achiziție consolidează poziția AIG pe piața agricolă din țară, în urma altor preluări anterioare, precum cele ale fermei Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro, Alisa Farm Management și Thames Farming Enterprises.

Sursă: Economica

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise