M Core pătrunde în forță pe piața de retail din România

Grupul britanic M Core a oficializat intrarea sa pe piața din România în urma unei impresionante tranzacții ce a implicat preluarea a 25 de parcuri de retail gestionate anterior de Mitiska REIM.

Această achiziție masivă, evaluată la aproape 219 milioane de euro, reprezintă cea mai importantă mișcare din domeniul imobiliar în Europa Centrală și de Est în anul 2023.

Grupul M Core, constituit din entități de prestigiu precum London & Cambridge Properties, Evolve Estates, Sheet Anchor și Proudreed, se impune astfel ca un jucător de marcă pe piața locală de retail. Cu un portofoliu ce numără 1.233 de proprietăți evaluate la aproximativ 5 miliarde de lire sterline, M Core devine unul dintre cei mai mari proprietari de retail din România.

Tranzacția, finalizată pe 6 decembrie, a implicat transferul unui portofoliu de spații comerciale cu o suprafață totală de 132.000 de metri pătrați de la Mitiska REIM către M Core. Această mutare strategică marchează o cotitură semnificativă în dezvoltarea grupului britanic, consolidându-i poziția pe piața locală și subliniind încrederea în potențialul de creștere al economiei românești.

Sebastian MacDonald-Hall, Chief Investment Officer (Europa) și co-CEO M Core România, a subliniat importanța strategică a acestei expansiuni, declarând: “Pentru noi, România are o semnificație strategică și prezintă oportunități solide de investiții, iar această tranzacție marchează un moment esențial pentru grupul nostru.”

Printre cele 25 de centre retail achiziționate se numără și nume sonore precum Shopping Park Pipera Plaza, cu o suprafață închiriabilă de 11.000 de metri pătrați și chiriași de prestigiu, printre care se numără Starbucks, JYSK sau furnizori naționali de servicii. De asemenea, Shopping Park Medias, cu o suprafață închiriabilă de 9.089 de metri pătrați și 16 unități, completează portofoliul M Core cu un lanț european de supermarketuri renumit – Kaufland.

Grupul imobiliar M Core a confirmat că este în căutare activă de noi oportunități de achiziții în încercarea de a atinge obiectivul său ambițios de a investi 1 miliard de euro la nivel european. Cu această tranzacție monumentală, M Core se impune ca un actor de prim rang pe piața imobiliară românească și aduce un suflu nou în peisajul comercial din țară.

Editat: Cătălin Trifu

Sursa: Ziarul Financiar


Comentariile sunt închise