Zeelandia România investește în 486 de panouri solare

În efortul continuu de a contribui la protejarea mediului și de a adopta surse de energie regenerabilă, Zeelandia România, unul dintre liderii din industria producției de ingrediente de panificație, patiserie și cofetărie, a finalizat recent instalarea a 486 de panouri solare pe acoperișul fabricii sale din județul Iași.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ către o producție mai sustenabilă și o reducere substanțială a consumului de energie fosilă.

Investiția în montarea panourilor solare a totalizat 180.000 euro, fiind finanțată din fonduri proprii ale companiei. Sistemul nou implementat are o putere instalată totală de 243 kwp și se estimează că va reduce emisiile de carbon cu aproximativ 81 de tone pe an. Acest proiect este parte a strategiei Grupului Zeelandia, denumită “Panouri solare pe fiecare acoperiș”, având ca obiectiv acoperirea a 16.500 m2 de suprafață de acoperiș cu panouri solare până la sfârșitul anului 2023. Această inițiativă reprezintă 12% din consumul total de energie electrică al companiei, contribuind astfel semnificativ la creșterea procentului de electricitate provenită din surse regenerabile la nivelul de grup, ajungând la 57%.

Ovidiu Bocaniciu, Director General al Zeelandia România, a subliniat importanța tranziției către surse de energie verde, afirmând: “Energia solară este viitorul și este esențial să ne adaptăm la sursele de energie verde pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a face o schimbare reală în lupta împotriva schimbărilor climatice. La Zeelandia, considerăm sustenabilitatea o prioritate și suntem mândri să investim în soluții ecologice care să contribuie la reducerea amprentei noastre de carbon. Această investiție în panouri solare nu este doar un pas înainte pentru noi, ci și o dovadă a angajamentului nostru față de comunitatea și mediul în care operăm.”

Zeelandia se remarcă prin angajamentul său puternic față de sustenabilitate și siguranța alimentară. Compania, fondată în 1900 în Olanda, a devenit un jucător global în producția de ingrediente de panificație, cofetărie și patiserie, având peste 3.000 de angajați în peste 30 de țări. Eforturile lor vizează dezvoltarea de produse adaptate nevoilor locale și intensificarea dialogului cu partenerii pentru a maximiza impactul pozitiv asupra mediului în care activează.

Sursă: RoAliment

Editor: Alexandra Băncilă


 

Comentariile sunt închise