Fondul PAG devine acționar majoritar al companiei Alpin 57 Lux

Fondul de investiții la nivel mondial de private equity PAG, a decis achiziționarea unui pachet majoritar al Food Union Europe, un important furnizor de înghețată și produse congelate pentru consumatori, prezent în șase țări din UE.

Food Union deține compania românească de producție și distribuție a înghețatei Alpin (ALPIN 57 LUX SRL). Tranzacția așteaptă aprobarea finală din partea autorităților de reglementare, însă detaliile financiare se află sub clauze specifice de confidențialitate.

„PAG Private Equity a investit în Food Union Europe începând din februarie 2017. Credem ferm în poziția sa de neegalat în principalele sale piețe din Letonia, Estonia, Lituania, Danemarca, Norvegia și România. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu managementul actual pentru a susține creșterea și extinderea continuă a Food Union, în special pe piața profitabilă a înghețatei din România și a gustărilor sănătoase, cu mărcile noastre consolidate și oferta noastră de produse de înaltă calitate”, a anunțat Lincoln Pan, Partener și Copreședinte, Private Equity la PAG.

După ce se va primi aprobarea finală din partea autorităților de reglementare, estimată pentru primul trimestru din 2024 și după finalizarea tranzacției, controlul operațional în totalitate al producției de lactate și înghețată și distribuția directă către consumatori în Europa va trece la PAG, acționar existent și membru al Consiliului de Administrație al entităților Food Union Europe. Aceste operațiuni includ mărci din Letonia (Rīgas piena kombināts, Valmieras piens și Premia FFL), Estonia (Premia TKH), Lituania (Premia KPC), Danemarca (Premier Is, Hjem Is și Frast), Norvegia (Isbjorn Is și Den Norske Isbilen) și România (Alpin57Lux).

Echipa de management Food Union Europe rămâne acceași, mai exact CEO-ul și managerii generali.

„Food Union este astăzi un jucător puternic, rezilient și bine poziționat în regiunile în care anticipăm o creștere în viitor. Acest lucru se datorează mărcilor de produse robuste, dezvoltate istoric, precum și concentrării companiei pe inovație în privința produselor. Prin investiții în curs și viitoare în tehnologii de fabricație, automatizare și excelență operațională în general, ne așteptăm la o consolidare suplimentară pe piețele interne și la exporturi, în anii următori”, a declarat Arturs Cirjevskis, CEO al Food Union Group în Europa.

Sursa: retail-fmgc

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise