Fermieri și transportatori protestează de 3 zile

O serie de protestatari au intrat joi seară în București și au discutat cu prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, care a invitat o delegație desemnată a acestora să ajute la consemnarea nemulțumirilor. Protestatrii au solicitat să vorbească cu Ministrul Agriculturii și cu Ministrul Transporturilor.

Alți mulți fermieri și transportatori sunt în Chiajna și Afumați și pun că vor să meargă la Guvern să-și ceară drepturile.

Ziua 3 de proteste

Cîteva zeci de fermieri cu tractoarele vin spre București din Călărași pe drumul vechi spre mare, DN 3A ei neavând voie să circule pe A2. Acest drum va fi blocat toată ziua pentru că fermierii și transportatorii merg extrem de încet.

Aceștia declară că vor în fața Guvernului și nu pleacă până nu li se rezolvă problemele.

În ceea ce-i privește fermierii din Chiajna și Afumați, ministrul de Interne Cătălin Predoiu a transmis că aceștia nu vor intra în Capitală.

”Eu, dacă m-aș urca acum la volanul unui autocamion și aș încerca să intru în centru, spre centrul Capitalei, aș fi oprit și de Poliție și de jandarmi, toți cei care sunt acolo. Deci nu facem altceva decât să aplicăm legea și eu le mulțumesc celor care o fac cu promptitudine, cu fermitate, dar și cu tact, în același timp.Situația, după cum vedeți, este sub control”, a declarat Predoiu, joi seara, la jurnaliștilor.

Cătălin Predoiu a mai subliniat că ei nu au autorizație pentru protestul respectiv și nici să intre cu mașinile și utilaje în București.

”Trebuie să aibă autorizație de zonă aici. Sunt două tipuri de autorizații. Autorizația de a circula într-o anumită zonă și o autorizație pentru un protest. Au fost situații în care astfel de mașini de mare tonaj, de mare gabarit, au avut astfel de autorizații și au pătruns până în mijlocul orașului, dar pe baza unui act legal emis. Nu e cazul acum și de aceea nu vor intra în oraș, dacă nu își vor obține autorizația.” A precizat acesta.

Prefectul Rareș Hopincă le-a cerut o delegație

“Vrem să ascultăm revendicările dumneavoastră şi să găsim soluţii. Ca să putem face acest lucru, veniţi să le consemnăm. Reuşim să ne înţelegem? Stabilim o delegaţie de oameni şi să reuşim să ne aşezăm la o masă?”, le-a spus Rareş Hopincă fermierilor joi seara protestatarilor ajunși în fața Guvernului.

Protestatarii au refuzat să vorbească cu acesta, şi i-au propus să ia o hârtie cu cerinţele lor să o pună pe masa Guvernului, întrucât problemele pot fi rezolvate de premier şi miniştrii Agriculturii şi Transporturilor.

Prefectul a declarat că joi dimineață ministrul transporturilor a primit trei asociaţii ale transportatori iar discuțiilor vor continua până la găsirea unor soluții reale.

Rareş Hopincă a subliniat că dreptul de a protesta este garantat de Constituţie şi a făcut apel la manifestanţi să depună o solicitare de autorizare a acţiunii lor la Primăria Capitalei.

Revendicările protestatarilor:

Plafonarea RCA la 5.000 de lei la B 0 şi posibilitatea suspendării acoperirii poliţelor (RCA/CMR/casco) când un camion nu este în uz şi prelungirea automată a valabilităţii.

Scurtarea timpilor de trecere a frontierei prin modificarea OG 43 şi respectarea Regulamentului European 1100/2008 privind controalele în vămi (care prevede eliminarea controalelor maselor şi dimensiunilor din punctele de trecere a frontierelor pentru a fluidiza traficul prin frontiere)

– Reintroducerea toleranţelor la depăşirile de greutate/gabarit, aşa cum prevăd şi normele europene şi evitarea dublei taxări

– Mutarea controlelor rovinietei, cântarului şi al măsurării gabaritului pe teritoriul naţional/la cel puţin 15 km de punctul de trecere a frontierei, respectând astfel şi Regulamentul European 1100/2008 privind controalele în vămi (care prevede eliminarea controalelor maselor şi dimensiunilor din punctele de trecere a frontierelor pentru a fluidiza traficul prin frontiere)

Alocaţii de cazare/alocaţii de hrană

– Acordarea alocaţiei de cazare neimpozabilă de 265 lei/zi pentru salariaţii bugetari să se acorde şi angajaţilor din privat, fără documente justificative.

– Introducerea unei alocaţii de hrană pentru lucrătorii detaşaţi, neimpozabilă, în valoare de 40 euro/zi, care să se adauge la plafonul maxim de 87,5 euro/zi în limita căruia se poate acorda indemnizaţia de detaşare

Reglementarea unui mediu de concurenţă loială în transporturi:

– Reglementarea unei legi anti-dumping prin care se pedepseşte prestarea unui serviciu la un tarif care nu acoperă costurile implicate (poate fi aplicată la nivelul întregii economii pentru interzicerea activităţii economice sub costuri). Impunerea unui tarif minim de referinţă.

– Obligaţia plăţii timpilor de aşteptare a camioanelor la încărcare/descărcare care depăşesc 2 ore

– Obligaţia plăţii serviciului prestat de şofer de încărcare/descărcare a mărfii în/din camion sau interzicerea acestui serviciu

– Obligativitatea expeditorilor de a prezenta la licenţiere o asigurare de risc financiar sau orice altă formă de garanţie bancară în limita căreia poate încheia tranzacţia

– Responsabilizarea beneficiarului mărfii, care a asigurat încărcarea camionului, în cazul în care la cântar se constată altă greutate decât în documente

Posibilitatea recuperării unui procent din acciza la combustibil pentru firmele de transport

Controlul camioanelor ucrainene pe teritoriul României în egală măsură cu al celor româneşti. Rezolvarea problemelor de acces în Portul Constanţa care au devenit din ce mai acute de când sunt atât de multe camioane ucrainene care intră zilnic în port.

Sursa: newsweek

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise