Ministrul Barbu anunță investiții semnificative în industria alimentară

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a declarat că se va continua finanțarea industriei alimentare pentru a stimula dezvoltarea sectorului, cu scopul de a prelucra cât mai multă materie primă în țară și a reduce importul de produse finite.

Barbu a subliniat importanța programului Investalim, care a atras proiecte de aproximativ 1,1 miliarde de euro pentru prelucrarea în România. Totodată, a fost anunțată o alocare de 600 de milioane de euro din Fondul de Modernizare pentru a sprijini independența energetică în ferme și unități de procesare.

În cadrul discuțiilor cu patronatele din industria alimentară, s-a stabilit formarea unui grup de lucru care să clarifice aspectele legate de actele normative necesare pentru a evita problemele din industrie. Reprezentanții industriei au salutat eforturile ministrului și au subliniat importanța programului Investalim pentru eficiența și competitivitatea industriei de procesare.

Diverse asociații au evidențiat nevoia de sprijin financiar pentru dezvoltare și modernizare, cerând subvenții pentru buletinele de analiză și relansarea programelor precum “Laptele și cornul”. În contextul creșterii inflației și a scăderii consumului, industria alimentară caută soluții pentru a deveni mai competitivă pe piața europeană. Ministrul a promis sprijin continuu pentru industria alimentară și a subliniat deschiderea pentru dialog cu reprezentanții industriei.

Sursa: Agrointeligenta

Editor: Rares Stan


Comentariile sunt închise