Consumatorii britanici păstrează apetitul pentru carne

Aproape toate gospodăriile britanice continuă să cumpere carne roșie, potrivit unui studiu realizat de Kantar. Datele arată că 97% dintre gospodării își mențin obiceiul de a achiziționa carne, chiar in condițiile in care costurile totale ale alimentelor afectează bugetele familiilor.

“Analiza noastră arată că doar aproximativ 28.000 de gospodării din Marea Britanie au renunțat la achiziționarea de carne roșie în 2023 – un număr redus în comparație cu populația de 60 de milioane de oameni”, a subliniat Avneet Chana, directorul de informații strategice al Kantar.

În ciuda unei creșteri de prețuri de 11,5% în 2023, care a generat o majorare a cheltuielilor cu 8,9%, cu o reducere a volumului cu 2,4%, Kantar a menționat că unele categorii de carne roșie înregistrează creșteri semnificative în vânzări. Printre acestea se numără coastele de porc (în creștere cu 9,5%), carne tocată (cu 3,1%) și cârnații (cu 2,2%).

Este încurajator faptul că inflația începe să scadă, conform analizei Kantar. “Sondajul nostru ne oferă o perspectivă asupra comportamentului oamenilor, a tendințelor de cumpărare și a percepțiilor asupra economiei și a nivelului de confort financiar. Se observă o reducere a inflației pentru prima dată într-un an, un moment semnificativ”, a adăugat Chana.

Editat: Cătălin Trifu

Sursa: Farming UK


Comentariile sunt închise