România vine cu gusturi autentice la “Grüne Woche”, Germania

România aduce arome autentice și gusturi tradiționale la cea de-a 88-a ediție a târgului de alimente (Săptămâna Verde) din Berlin. Ministerul Agriculturii coordonează prezentarea exponatelor românești, aducând în prim plan produse de calitate, înregistrate pe scheme europene sau aflate în curs de înregistrare.

Printre deliciile expuse la standul României, se numără Magiunul de prune Topoloveni – IGP, Salamul de Sibiu – IGP, Telemeaua de Ibănești – DOP, Scrumbia de Dunăre, afumată – IGP, Cârnații de Pleșcoi – IGP, Telemeaua de Sibiu – IGP, Cașcavalul de Săveni – IGP, Salata cu icre de știucă de Tulcea – IGP, Salata tradițională cu icre de crap – STG, Plăcinta dobrogeană – IGP, Pita de Pecica – IGP. În categoria băuturilor spirtoase cu Indicație Geografică, vor fi prezentate Pălinca și Țuica Zetea de Medieșul Aurit, alături de alte produse înregistrate pe scheme de calitate naționale.

Acest târg nu este doar o oportunitate de afaceri, ci și un festival al tradițiilor gastronomice cu impact important în Europa și la nivel mondial. În anul 2023, peste 300.000 de persoane au vizitat expoziția, care a adunat 1.400 de expozanți din 61 de țări, pe o suprafață de expunere de 118.000 mp. România, prin diversitatea sa culinară și autenticitatea produselor, contribuie la promovarea identității gastronomice românești în rândul publicului internațional.

Editat Cătălin Trifu

Sursa: Digi24


Comentariile sunt închise