Monitorizarea transporturilor de cereale în România prin sistemul e-Sigiliu

Autoritățile române au răspuns solicitărilor fermierilor și au anunțat planuri de implementare a unui sistem de monitorizare a transporturilor de cereale care intră pe teritoriul țării noastre.

Claudiu Ardeleanu, director general al Autorității Vamale Române (AVR), a declarat că noul sistem, numit RO e-Sigiliu, va folosi dispozitive electronice și aplicații informatice pentru a permite autorităților să monitorizeze traseul transporturilor rutiere de cereale.

Potrivit declarațiilor lui Ardeleanu, implementarea noului sistem e-Sigiliu va dura cel puțin 6 luni, fiind necesară o procedură completă de achiziție și coordonare între diferitele entități implicate, inclusiv controlul vamal și ANAF – Antifrauda.

Sistemul va implica aplicarea unui sigiliu electronic pe mijloacele de transport la intrarea în țară, iar acesta va fi monitorizat în timp real prin intermediul unui dispozitiv GPS. Acest aspect permite autorităților să determine potențialele puncte de deturnare a transporturilor rutiere de cereale, indiferent dacă acestea sunt în tranzit sau au ca destinație finală un operator economic de pe teritoriul național.

Fermierii au salutat această inițiativă, considerând-o un pas important pentru a asigura controlul și transparența în ceea ce privește transporturile de cereale. RO e-Sigiliu va furniza informații precise autorităților, permițându-le să monitorizeze și să gestioneze traseele de transport într-un mod eficient.

Editat: Cătălin Trifu

Sursa: AgroInteligenta


Comentariile sunt închise