Nestlé, producătorul Perrier și Vittel, implicat in scandalul apei minerale

Într-un raport scurs în presă, se dezvăluie că Nestlé Waters, divizia gigantului alimentar elvețian, a recunoscut încălcarea reglementărilor franceze și europene în privința apei minerale.

Compania, cunoscută pentru mărcile sale precum Perrier, Vittel și Hépar, a admis că a dezinfectat apa minerală “naturală” folosind tehnici interzise, precum ultraviolete și filtrare cu cărbune activ.

Conform reglementărilor, tratamentele cu ultraviolete și filtrarea cu cărbune activ sunt permise pentru apa de la robinet, dar sunt strict interzise pentru “apele minerale naturale”, presupuse a proveni din izvoare subterane pure care nu necesită niciun fel de tratare.

Nestlé Waters a declarat că a încetat aceste practici ilegale și că toate apele sale “au fost întotdeauna sigure pentru consum”. Cu toate acestea, un raport confidențial sugerează că riscurile microbiologice pot fi subestimate și că toți producătorii de apă minerală sunt afectați de această problemă.

Izvoarele naturale de apă sunt tot mai expuse poluării, ceea ce ar putea explica recurgerea la tratamente ilegale de către producători.

Ecologiștii solicită impunerea de penalități pentru producătorii care au încălcat reglementările și atrag atenția asupra nevoii de verificări mai riguroase în industria apei minerale.

Editat: Catalin Trifu

Sursa: The Times


Comentariile sunt închise