Noi planuri de sustenabilitate la Profi în 2024

Într-un interviu acordat în cadrul proiectului editorial #AfaceriSustenabile2024, Gabriela Sîrbu, director de Sustenabilitate al companiei Profi, a dezvăluit strategiile cheie și prioritățile pentru integrarea sustenabilității în toate aspectele operaționale ale companiei în 2024.

Provocările și Oportunitățile din 2023:

Anul trecut a adus atât provocări, cât și oportunități pentru Profi în eforturile sale de a atinge obiectivele de sustenabilitate. Una dintre principalele provocări a fost gestionarea eficientă a lanțului de aprovizionare în contextul instabilității economice globale și a schimbărilor climatice. Totuși, integrarea principiilor economiei circulare în operațiuni a fost o oportunitate semnificativă. Prin abordarea proactivă și integrată a acestor provocări și oportunități, Profi nu doar că a atins obiectivele pentru 2023, dar a stabilit și un fundament solid pentru inițiativele pe termen lung.

Inițiative cheie și Impactul asupra Performanțelor:

Profi a abordat eficient gestionarea lanțului de aprovizionare prin tehnologii avansate și colaborare cu furnizorii locali. Integrarea economiei circulare a inclus reducerea deșeurilor și reciclarea, iar inițiativele de eficientizare energetică au inclus instalarea de sisteme de iluminat LED și panouri solare. Implicarea comunității și a angajaților a fost un aspect cheie, prin workshopuri și campanii de conștientizare.

Prioritățile Strategice pentru 2024:

Pentru 2024, Profi își propune să integreze sustenabilitatea în toate aspectele operaționale. Prioritățile includ extinderea colaborărilor cu micii producători locali, extinderea utilizării energiilor regenerabile, îmbunătățirea sustenabilității lanțului de aprovizionare și reducerea și gestionarea deșeurilor. Educația și angajamentul comunitar vor juca, de asemenea, un rol crucial, alături de monitorizare și raportare constante.

Viziunea pentru Anul 2024:

Profi anticipă reglementări mai stricte privind protecția mediului și sustenabilitatea și plănuiește să le depășească, concentrându-se pe practici ecologice proactive. Într-un mediu în care cererea pentru produse sustenabile și locale este în creștere, Profi va extinde gama de produse locale și va intensifica eforturile de comunicare și educație. Integrarea inovațiilor tehnologice și menținerea unui angajament adaptabil vor fi cruciale pentru a rămâne în fruntea evoluțiilor de mediu, sociale și economice.

Profi nu doar urmărește obiective ecologice, ci și susține activ economia locală și comunitățile. Prin adaptare continuă și inovare, compania se angajează să ofere un viitor mai sustenabil pentru toți cei implicați.

Sursă: CSR Media

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise