Ursula von der Leyen retrage proiectul privind reducerea pesticidelor în UE

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat retragerea proiectului de lege referitor la reducerea utilizării pesticidelor în Uniunea Europeană. Propunerea, un element central al Pactului Verde European, a fost respinsă în Parlamentul European în noiembrie anul trecut și a fost criticată în urma protestelor agricole recente.

Ursula von der Leyen a argumentat că proiectul a devenit “un simbol al polarizării” și că retragerea acestuia este menită să faciliteze un dialog mai amplu și constructiv cu fermierii și alte părți interesate. Într-o declarație făcută în plenul Parlamentului European la Strasbourg, ea a declarat: “Voi propune comisarilor să retragă această propunere, fără a exclude posibilitatea unei versiuni viitoare, mult mai matură, cu participarea părților interesate.”

În discursul său, Von der Leyen a recunoscut presiunile cu care se confruntă fermierii, inclusiv schimbările climatice, seceta, inundațiile și impactul războiului rus. Ea a evidențiat importanța unui sprijin financiar adecvat și a subliniat că “fermierii trebuie plătiți corect pentru eforturile lor.”

În plus, președinta CE a abordat preocupările referitoare la sănătatea solului, menționând că 60-70% din solurile din Europa sunt în prezent în stare proastă. A insistat asupra necesității de a oferi stimulente eficiente pentru intervenții în protecția naturii și a recunoscut importanța unui sprijin financiar sustenabil pentru fermieri.

Editat: Cătălin Trifu

Sursa: Hotnews


Comentariile sunt închise