Boom-ul HoReCa și comenzile online susțin creșterea produselor ready-meal

Dezvoltarea rapidă a businessurilor din sectorul HoReCa și schimbările semnificative în comportamentul consumatorilor, stimulate și mai mult de pandemia de COVID-19, au dus la o creștere constantă a vânzărilor produselor tip ready-meal, în special prin intermediul canalelor online.

„A crescut cererea de produse gata pregătite deoarece au apărut oportunități/ provocări în ceea ce privește dezvoltarea businessurilor de tip HoReCa, cât și creșterea consumului/ vânzărilor prin canalul online. Lipsa personalului calificat, a dorinței de muncă, determină clienții noștri din HoReCa să se îndrepte din ce în ce mai mult către produsele noastre, și asta datorită reducerii activităților în bucătării”, declară Lucica Benedic, directorul general al EUROPROD S.A.

Potrivit CEO-ului companiei, topul celor mai vândute produse în 2023 include strips, șnițele și nuggets. Cu o creștere de 3% în cantitatea de produse vândute în 2023 față de anul precedent, compania a înregistrat un total de 5.220 de tone.

„Creșterea produselor din carne tranșate a înregistrat volumele cele mai mari, însă asta nu înseamnă pentru noi un lucru nemaipomenit, deoarece presupune multă muncă manuală, atenție sporită, capacitare redusă a echipamentelor din fabrică, etc. și știm cu toții că nu mai există forță de muncă în România, iar din acest punct de vedere acestea reprezintă pentru noi adevărate provocări”.

Cu toate acestea, Lucica Benedic subliniază importanța unei creșteri sănătoase pe termen mediu și lung, evitând exagerările în cifrele afacerii. Compania a investit constant în infrastructură, siguranța alimentului și mediu, reprezentând aproximativ 6% din cifra de afaceri anual.

Cu privire la piețele externe, EUROPROD S.A vinde în prezent 36% din totalul producției sale. Cu toate acestea, directorul general reiterează principiul său de bază, concentrându-se pe o creștere echilibrată și strategică.

În ciuda perioadei incerte din 2020-2023, compania nu și-a schimbat strategia de business, ci a adaptat obiectivul principal în obiective secundare. Cea mai mare investiție din ultimii cinci ani a fost realizată în 2019/2020, într-o nouă linie de producție, și a însumat 5,5 milioane de euro.

Pentru anul curent, EUROPROD S.A se pregătește să înlocuiască utilaje-conducătoare în valoare de 1,5 milioane de euro și să dezvolte o nouă fabrică, cu o investiție estimată la peste 35 de milioane de euro. În 2022, compania a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 130 milioane de lei și un profit net de 21,1 milioane de lei, reflectând succesul strategiei lor de creștere sustenabilă.

Sursă: Forbes România

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise