Mondelez, producătorul de Milka și Oreo, nu renunță la Rusia

Compania Mondelez, cea care produce Milka, Oreo și Cadbury, deși a promis că își va reduce activitatea în Rusia, face exact opusul, indicatorii proveniți din documente interne și studiile de piață consultate de Bloomberg arată că și-a mărit operațiunile din Rusia.

În primele 6 luni ale anului trecut, operațiunile din Rusia ale companiei au importat aproximativ 20 de milioane de kilograme de ciocolată, biscuiți şi dulciuri, în creștere cu 2% în ritm anual, potrivit celor mai recente date ale agregatorului american ImportGenius, care publică date cu privire la schimburile comerciale pe baza datelor colectate de pe urma facturilor electronice.

Modelez alături de multe alte companii europene și america se confruntă cu aceleași alegeri dificile: fie se retrag și cel mai probabil cedează niște afaceri foarte profitabile către guvernul de la Moscova care vrea să îşi finanțeze efortul de război, fie rămân în Rusia şi devin aspra critică a comunității internaționale.

“Dacă ne-am suspenda în totalitate operațiunile, am riscă să cedăm operațiunile noastre către o altă parte care ar putea utiliza profiturile în scopuri proprii. Ar însemna să eliminăm o parte din aprovizionarea cu alimente pentru multe familii care nu au niciun cuvânt de spus cu privire la război”, a precizat Mondelez.

Mondelez nu vrea să părăsească Rusia

Aparent Modelez a efectuat numeroase studii de piaţă în Rusia. În luna octombrie, producătorul bomboanelor Halls şi biscuiților Ritz a testat o modificare a produselor Milka prin intermediul firmei de cercetare de piață Ipsos. În luna decembrie, Mondelez a prezentat rezultatele unui studiu Nielsen cu privire la modul în care comportamentele post-pandemie în Rusia au afectat Milka, Alpen Gold şi Oreo. În sfârşit, în luna ianuarie a acestui an Mondelez a examinat comportamentul Generaţiei Z din Rusia cu ajutorul Kantar.

Activitatea inducă lipsa intenției de a ieși de pe piață, din contră încearcă să câștige pe acest segment. Acest lucru contravine declarațiilor oficiale din luna martie a anului 2022 ând directorul general Dirk Van de Put spune că Mondelez îşi “reduce toate activităţile non-esenţiale din Rusia”.

Sursa: Retail.ro

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise