GastroPan, la a 15-a ediție, 14-16 martie 2024, Brașov

Expoziția GastroPan, cel mai important eveniment dedicat tehnologiilor şi soluțiilor profesionale pentru sectoarele panificație, cofetărie şi HoReCa, a ajuns la cea de a 15 -e ediție. Evenimentul se va desfășura în perioada 14 – 16 martie 2024, la Braşov, în centrul Centrul Lux Divina.

Conform declarațiilor organizatorilor, ediția de anul acesta este un hub principal de inovaţie pentru antreprenorii şi specialiştii din industria alimentară, având posibilitatea de a descoperi cele mai recente dotări şi tehnologii, alături de ingrediente şi tehnici de lucru care pot fi experimentate în timp real la standurile expoziţiei.

“Cu peste 100 de furnizori internaţionali de renume, prezenţi direct sau prin intermediul distribuitorilor locali, GastroPan aduce cea mai amplă diversitate de soluţii şi tehnologii din industrie. Expoziția servește ca un barometru al tendinţelor de afaceri care vor influența industria în anul 2024, identificând direcțiile cheie pentru dezvoltare şi inovaţie în domeniul specificat”, au declarat organizatorii printr-un comunicat.

Vizitatorii vor putea vedea la expoziție: echipamente şi accesorii pentru industria alimentară; ambalaje din hârtie şi carton pentru industria alimentară; materii prime şi ingrediente de patiserie congelată, predospită şi specialităţi din aluat sau peste 200 de note de arome.

Cei prezenți la eveniment vor putea descoperi soluţii digitale pentru gestionarea procesului de producţie în brutării şi patiserii propuse de expozanți. Un spațiu special nou la acest eveniment va fi Comunitatea Virtuală Brutarium – un loc virtual unde cei interesați de aplicabilitatea soluției pot vedea o prezentare virtuală cu sisteme pentru optimizarea şi automatizarea proceselor de lucru.

“Alături de brutărie industrială şi artizanală, digitalizare şi sustenabilitate, tendinţele alimentare reprezintă un subiect de interes la GastroPan, reprezentând un loc perfect pentru a descoperi tendinţele care apar în întreaga lume şi cum se pot aplica în propria afacere. În fiecare zi, se dezvoltă noi inovaţii şi reţete, concepte de panificaţie personalizate şi tehnologii creative ținând cont de nevoile consumatorilor şi potenţialul din industria panificaţiei. Deoarece au avut loc multe schimbări în ultimii ani din cauza pandemiei, întrebarea cea mai mare este: ce tendințe au fost în anii anteriori, dar ce tendinţe sunt în anul 2024? Se prevăd patru teme majore de tendințe: digitalizare, orientare spre sănătate, sustenabilitate şi natural-organic – toate vor fi prezente la GastroPan 2024”, spun organizatorii.

Expoziția este împărțită în 3 secțiuni: Concursurile GastroPan, respectiv Panificaţie-Patiserie, Cofetărie, Gastronomie.

Sursa: Agerpres

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise