Finanțare nerambursabilă pentru Asociațiile de Producători Agricoli

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat lansarea în consultare publică a Ghidului Solicitantului pentru înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol sau pomicol.

Această inițiativă face parte din Planul Strategic 2023 – 2027, cu finanțare 100% nerambursabilă pentru grupurile recunoscute de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Fondurile disponibile nu pot depăși 10% din valoarea producției comerciale în primii cinci ani, cu o sumă maximă de 100.000 euro/an.

Sprijinul financiar se acordă sub formă de sumă forfetară, plătită în tranșe anuale, pe o perioadă de maximum 5 ani, în baza unui plan de afaceri. Cheltuielile eligibile includ costurile necesare înființării și funcționării grupurilor de producători agricoli și pomicoli.

AFIR anunță disponibilitatea a peste 400 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de irigații din România, cu cereri de finanțare ce pot fi depuse începând cu data de 15 martie 2024. Aceste fonduri sunt accesibile prin intermediul paginii oficiale a Agenției, până pe 15 iulie 2024.

Cererile de finanțare sunt finanțate 100% nerambursabil, cu o valoare maximă de 1,5 milioane euro/beneficiar pentru modernizarea sistemelor de irigații. AFIR impune un prag lunar de calitate pentru sesiunea de depunere, începând cu 90 de puncte în prima etapă și scăzând treptat până la 40 de puncte în ultima etapă a perioadei de depunere.

Sursă: Capital

Editor: Rares Stan


Comentariile sunt închise