„Rabla la tractoare”- 30 000 euro pentru un tractor nou

Se alocă fonduri pentru fermierii care doresc să își achiziționeze un tractor nou. Pentru aceștia intră în vigoare programul din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), acesta vizează înnoirea parcului de tractoare și mașini agricole, iar bugetul maximum alocat este de 30.000 euro de persoană.

Conform informațiilor de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), bugetul care a fost aprobat pentru programului „Rabla pentru tractoare„ în anul 2024 este de 500 de milioane de lei, adică aproximativ 100 de milioane de euro.

„Obiectivul programului este de a sprijini producătorii agricoli, în vederea achiziționării tractoarelor şi maşinilor agricole autopropulsate noi, inclusiv accesoriile agricole aferente, mai puţin poluante”, au declarat reprezentanții AFM într-un comunicat.

După calculele făcute la cele 100 de milioane de euro, cu plafon maximă de 30.000 de euro/ de persoană, vor beneficia de finanțare mai bine de 3.300 de fermieri .

Data exactă a lansării programului nu este încă sigură, nu a fost anunțată. Interesul este mare din partea fermierilor, aceștia așteaptă publicarea condițiilor exacte de finanțare.

Sursa: agro-tv

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise