APIA a deblocat plățile. 1,5 mld. lei pentru fermieri

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat vineri că Agenția de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a deblocat plăţile, autorizând suma de 1,5 miliarde de lei pentru fermieri.

Potrivit declaraţiilor sale de pe Facebook, APIA a autorizat această sumă pentru diverse categorii de plăţi, inclusiv pentru intervenţiile de plăţi directe, ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul vegetal şi zootehnic, precum şi măsurile de dezvoltare rurală.

Fermierilor din sectorul vegetal li s-au virat în conturi aproximativ 528.160.723,12 lei, în timp ce celor din sectorul zootehnic li s-au alocat 964.245.374,84 lei.

Plăţile pentru sectorul vegetal includ diverse scheme precum practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil, sprijinul pentru agricultura ecologică şi măsurile de dezvoltare rurală care vizează mediul şi climatul.

În ceea ce priveşte sectorul zootehnic, plăţile vizează sprijinul cuplat pe venit pentru vaci de lapte, carne de vită, ovine şi caprine.

Florin Barbu a exprimat mulţumiri către colegii de la APIA pentru eforturile lor în deblocarea plăţilor, subliniind că fermierii reprezintă prioritatea instituţiei şi că aceste acţiuni au fost întreprinse pentru beneficiul lor.

Sursă – Digi24 

Editor: Florin Niță


Comentariile sunt închise