Insecticid extrem de periculos în verdeața de sezon

Descoperirea insecticidului extrem de periculos DDT în verdeața de sezon, realizată în cadrul unui experiment de către Agro Jurnal, este extrem de îngrijorătoare. DDT-ul este un pesticid cu o toxicitate ridicată și a fost interzis în Uniunea Europeană și în alte țări din întreaga lume de mulți ani, din cauza efectelor sale nocive asupra sănătății umane și a mediului înconjurător.

Experimentul a relevat prezența DDT-ului în probele de ceapă verde, un produs comun în alimentația de zi cu zi. Această descoperire este alarmantă, deoarece DDT-ul este cunoscut pentru legătura sa cu multiple tipuri de cancer la om și pentru persistența sa îndelungată în sol.

De asemenea, analiza a arătat prezența a șase pesticide diferite în probele de salată verde, cu toate că acestea se situează sub limita maximă admisă. Totuși, chiar și în cantități mici, prezența acestor substanțe chimice în alimente ridică preocupări cu privire la siguranța și sănătatea consumatorilor.

Este esențial ca autoritățile competente să investigheze aceste descoperiri și să ia măsuri imediate pentru a asigura conformitatea cu standardele de siguranță alimentară. De asemenea, este important ca consumatorii să fie conștienți de riscurile asociate cu consumul de produse contaminate și să fie vigilenți în selecția și prepararea alimentelor.

Sursă – Digi24

Editor: Florin Niță


 

Comentariile sunt închise