Marea Britanie: consultare lansată de Guvern privind etichetarea alimentelor

Ministerul britanic al Mediului a anunțat lansarea unei consultări cu privire la îmbunătățirea etichetării alimentelor pentru a face procesul mai echitabil și mai clar pentru consumatori. Aceste propuneri urmăresc să ofere cumpărătorilor mai multe informații despre proveniența și modalitatea de producție a alimentelor, în timp ce asigură că produsele fermierilor britanici sunt recunoscute pe deplin pentru standardele lor ridicate.

Printre inițiativele propuse se numără îmbunătățirea etichetării țării de origine pentru anumite bunuri și introducerea unei etichetări obligatorii a „metodei de producție” pentru carne de porc, pui și ouă. Aceste măsuri ar asigura o transparență mai mare pentru consumatori și i-ar ajuta să ia decizii informate, în conformitate cu valorile lor.

Anunțul vine în contextul unui efort mai larg al Guvernului de a sprijini fermierii britanici și de a promova echitatea în lanțul de aprovizionare. Aceasta include recenta rundă de granturi agricole anunțate de Prim-ministru și noile reglementări pentru a asigura contracte corecte și transparente pentru fermieri.

Organizațiile și industria au răspuns favorabil, salutând consultarea ca un pas înainte pentru transparență și recunoaștere în sectorul agricol.

Consultarea va dura opt săptămâni, oferind publicului și industriei oportunitatea de a-și exprima opiniile și de a contribui la modelarea viitorului etichetării alimentelor.

Editat: Catalin Trifu

Sursa: Guvernul britanic

Comentariile sunt închise