Guvernul României susține alocarea de resurse financiare în viitoarea PAC

Guvernul României, prin vocea premierului Marcel Ciolacu, a pledat pentru resurse financiare semnificative în viitoarea Politică Agricolă Comună (PAC), în cadrul unei întrevederi cu comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski. În discuție s-au regăsit și alte subiecte majore, cum ar fi situația fermierilor în contextul conflictului din Ucraina și securitatea alimentară.

Ciolacu a subliniat importanța protejării fermierilor și menținerea competitivității UE pe piețele globale prin alocări financiare robuste în viitoarea PAC. De asemenea, s-a solicitat o abordare comprehensivă, inclusiv aspecte economice și sociale, precum și simplificarea regulilor și mecanismelor PAC pentru adaptabilitate la evenimentele neprevăzute.

Premierul a cerut eliminarea discrepanțelor în acordarea subsidiilor agricole la nivelul statelor membre UE. S-a evidențiat și abordarea echilibrată a României în contextul conflictului din Ucraina, menționând necesitatea unui sprijin continuu din partea Comisiei Europene pentru monitorizarea comerțului cu produse agro-alimentare.

În întâlnirea cu comisarul european, s-a subliniat importanța menținerii UE ca cel mai mare exportator mondial de produse agricole și necesitatea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea fermierilor europeni. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a fost prezent la discuții.

Sursa: Jurnalul

Editor: Rareș Stan


Comentariile sunt închise