Un angajat din trei comandă prânzul la birou, peste 50% aduc mâncare de acasă

Un studiu recent realizat de iVox.ro în colaborare cu Pluxee România dezvăluie schimbările majore în obiceiurile de prânz ale angajaților români, pe fondul creșterii inflației. Potrivit cercetării, 33% dintre angajați preferă să-și comande prânzul la birou, în timp ce 56% optează pentru mâncarea pregătită acasă.

Studiul, efectuat în aprilie 2024 pe un eșantion reprezentativ de 1000 de persoane din mediul urban, relevă că 95% dintre angajați și-au schimbat obiceiurile lunare din cauza inflației. Printre măsurile adoptate pentru a contracara efectele economice se numără o mai bună gestionare a cheltuielilor, amânarea investițiilor mari și renunțarea la mesele în oraș, opțiune aleasă de 14% dintre respondenți.

Totodată, inflația a afectat și valoarea prânzului luat la birou, 85% dintre români resimțind creșterea prețurilor. Angajații solicită mai multe beneficii salariale (22%) și o majorare a valorii tichetelor de masă (26%). În prezent, doar o treime dintre angajați primesc tichete de masă la valoarea maximă legală de 40 de lei/zi, sumă majorată cu 12.5% începând cu ianuarie 2024.

Pe plan internațional, situația este chiar mai dificilă. Un studiu realizat în SUA pe 5.000 de angajați arată că aproape jumătate dintre aceștia sar peste masa de prânz cel puțin o dată pe săptămână.

Sursa: Hotnews

Editat: Catalin Trifu


Comentariile sunt închise