Lansarea oficială a platformei Via Profi

Miercuri, 19 iunie, într-un cadru de poveste, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, Profi lansează oficial platforma Via Profi și reunește gusturile bune de altă dată prin produsele producătorilor tradiționali din toată țara.

Via ProfiCu respect pentru tradiție și cu dorința de a o reînvia întâlnim într-un cadru încărcat de istorie populară conducerea Profi alături de oficialități și presă dar mai ales de producătorii artizani alături de bucatele lor delicioase.

Via Profi azi reunește peste 346 de producători din 23 de județe, prezentând nouă categorii de produse: carmangerie, conservate, lactate, legume și fructe, ouă, panificație, pește, produse apicole și băuturi alcoolice.

Dacă până acum am exportat ritmuri muzicale tradiționale românești, motive tradiționale si ia românească, importând în același timp multe produse din afară, a sosit momentul să conștientizăm mai bine comoara din satele și comunitățile românești, să ne bucurăm împreună de ea și să ne asigurăm că va supraviețui și va înflori mult timp de aici înainte”, subliniază Gaetan Pacton, Directorul general Profi. „Via Profi este o punte concretă între producători, autorități și marele public, în beneficiul tuturor părților implicate. România este frumoasă și, judecând după bunătățile de pe via-profi.ro, deosebit de gustoasă!”

Platforma Via Profi este drumul imaginar care leagă și unește întreaga țară prin intermediul artizanilor săi culinari, susține economia locală și un stil de viață sănătos.

Zilnic, produse delicioase și sănătoase de la micii producători locali se nasc în gospodării, ferme sau mici afaceri de familie. De multe ori, acestea rămân necunoscute în afara comunității locale, dar prin intermediul platformei oamenii îi pot descoperi.

Via Profi spune povestea noastră ca popor, cu tot ce avem bun și frumos, tot ceea ce ne unește și ne aduce la masă împreună. Via Profi este inițiativa Profi din care câștigăm toți: producătorii autentici sunt astfel ușor de găsit pe hartă, au date de contact direct, își împărtășesc poveștile în timp ce ne asigurăm că-i încurajăm să ducă bunul gust pe mai departe. Inițiativa pune în evidență capacitatea lor de a se reinventa; am găsit tineri care creează gusturi care nici nu ne imaginam că există. Niciun producător local nu este limitat de vreo relație contractuală cu Profi. Dorința noastră este să le oferim un sprijin autentic, să promovăm mâncarea românească și pe păstrătorii rețetelor autentice într-un mod fresh, original, într-o lumină cool, înainte sa devină cool. Pentru că Profi pune suflet în România și vrem să descoperim împreună și binele din jurul nostru, prin această campanie reunim oamenii buni și tot ceea ce ne face bine, într-un limbaj accesibil pentru toată lumea,” declară Călin Costinaș, Directorul General adjunct Profi.

Se lucrează continuu la platformă, până la finalul lunii iulie, vor mai fi adăugați producători din încă 11 județe, ceea ce înseamnă că Via Profi va aduna în total mai bine de 500 de artizani uniți pe platformă și pregătiți să fie descoperiți.

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise