A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în 2024
Restaurantul Disfrutar din Barcelona a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume pentru anul 2024, conform listei anuale “World’s 50 Best Restaurants”. Premiul a fost înmânat în cadrul unei ceremonii fastuoase desfășurate la Wynn în Las Vegas.
Disfrutar, condus de chef-ii Oriol Castro, Eduard Xatruch și Mateu Casanas, a urcat de pe locul doi anul trecut, impresionând juriul cu preparatele sale inovatoare și tehnicile culinare desăvârșite. Printre specialitățile restaurantului se numără gogoșa Panchino umplută cu caviar, sandvișul congelat cu gazpacho și porumbelul cu spaghete kombu, migdale și struguri. Echipa Disfrutar s-a format la renumitul El Bulli, un indiciu al măiestriei și creativității lor.
Spania a avut o seară triumfătoare, cu cinci restaurante incluse în top 50, trei dintre ele situându-se în primele cinci locuri. Asador Etxebarri din Atxondo, faimos pentru grătarul său de neegalat, a ocupat locul al doilea, oferind preparate din carne și fructe de mare gătite simplu, dar cu o calitate excepțională a ingredientelor.
Pe locul trei s-a situat restaurantul Table by Bruno Verjus din Paris, cunoscut pentru bucătăria sa deschisă și preparatele rafinate. Diverxo din Madrid, condus de chef-ul Dabiz Muñoz, a ocupat locul patru cu preparate creative și influențe asiatice.
Peru a avut și el o prezență notabilă, cu restaurantul Maido din Lima pe locul cinci, combinând tehnici japoneze și ingrediente peruane într-o bucătărie rafinată. Quintonil din Mexico City a fost clasat pe locul șapte, reprezentând cu mândrie gastronomia mexicană.
Statele Unite au fost reprezentate de Atomix din New York City, care a ocupat locul șase, și SingleThread din California, pe locul 46. În Asia, Tokyo a avut trei restaurante pe listă, iar Hong Kong a avut două, inclusiv Wing, care a fost cea mai înaltă nouă intrare pe locul 20.
Lista “World’s 50 Best Restaurants” este compilată pe baza voturilor a 1.080 de experți internaționali din industria restaurantelor, inclusiv scriitori culinari și bucătari, din 27 de regiuni ale lumii. Restaurantele pot câștiga premiul de top o singură dată, după care sunt incluse într-un program separat “Best of the Best”.
Sursa: CNN
Editat: Catalin Trifu
Comentariile sunt închise