România se pregătește să exporte produse lactate şi piscicole în China

România se pregătește să exporte produse lactate şi piscicole în China, după ce, marți, au fost semnate două protocoale în acest sens la Beijing, a anunţat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

 ”Două protocoale semnate astăzi la Beijing vor face posibile exporturile de produse lactate şi produse piscicole din România pentru piata chineză. O delegaţie din ţara noastră se află între 30 iunie şi 4 iulie în capitala Chinei pentru a extinde parteneriatul de cooperare economică între cele două state. Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Alexandru Bociu, a semnat Protocolul pentru produse lactate exportate din România în Republica Populară Chineză şi Protocolul privind inspecţia, carantina şi cerinţele sanitare produselor acvatice sălbatice destinate exportului din România în Republica Populară Chineză”, a transmis ANSVSA.

În acest an, se împlinesc 75 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice şi a semnării Declaraţiei Comune pentru stabilirea parteneriatului amplu de prietenie şi cooperare dintre cele două state.

Preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, a primit, în perioada 21-22 aprilie, o delegaţie din Republica Populară Chineză, formată din reprezentanţi ai Administraţiei Generale a Vămilor, condusă de viceministrul Lyu Weihong. Discuțiile au fost axate pe cooperarea dintre cele două state în domeniul vamal, dar și pe subiecte legate de procedurile sanitare şi fitosanitare, respectiv a accesului pe piaţă al produselor agricole. Cu această ocazie a fost vizitată o fermă de bovine şi o unitate de procesare a laptelui din judeţul Prahova. În urma vizitei oficialilor chinezi în România, Alexandru Bociu a fost invitat să viziteze Administraţia Generală a Vămilor de la Beijing pentru a continua discuţiile.

Senior Editor – Viorela Pitulice


 

Comentariile sunt închise