Liber la carnea cultivată în laborator în Marea Britanie
Prima ţară din Europa unde se va comercializa carne cultivată în laborator este Marea Britanie.
Acest lucru a devenit posibil după ce un start-up local a primit permisiunea de la organismele de reglementare să producă carne de pui din celule cultivate în laborator și care va fi destinată animalelor de companie, transmite Bloomberg. Pentru om, însă, mai este de așteptat.
Se preconizează că pentru obţinerea aprobărilor necesare pentru consumul de către oameni al cărnii cultivate în laborator va fi mai fi ceva vreme de aşteptat, motiv pentru care start-up-urile din acest domeniu s-au orientat către Asia şi SUA pentru creşterea viitoare. Chiar dacă America şi Singapore au permis vânzarea de carne de pui cultivată în laborator către oameni, cantităţile vândute până acum au fost minimale.
Cine deschide drumul
Start-up-ul Meatly vrea să producă eşantioane comerciale ale hranei sale pentru animale, între timp, încearcă să reducă costurile şi să extindă producţia până la o scară industrială în următorii trei ani.
“Proprietarii de animale de companie caută o modalitate mai bună pentru a-şi hrăni pisicile şi câinii cu carne. Acum ne putem continua misiunea de a le da consumatorilor o alegere uşoară”, a declarat directorul general de la Meatly, Owen Ensor.
Carnea cultivată în laborator a făcut vâlvă în ultimii cinci ani cu promisiunea că va diminua impactul asupra mediului provocat de carnea produsă în mod conventional Costurile mari de producție și reacțiile ostile din unele ţări au frânat avântul posibililor investitori în domeniu.
Procesul de obținere a cărnii în laborator presupune folosirea unor celule animale pentru a crea ţesut muscular asemănător cu carnea provenită de la animale sacrificate.
Senior Editor – Viorela Pitulice
Comentariile sunt închise