Firma senatorului George Scarlat, pe lista beneficiarilor Investalim
Compania Şerbăneşti Livada SRL, al cărei acționar este senatorul George Scarlat, președintele Comisiei pentru Agricultură, Industrie alimentară şi Dezvoltare Rurală din Senatul României, se află pe lista firmelor declarate eligibile pentru programul Investalim cu o sumă de 54,8 milioane de lei.
Programul a fost așteptat cu un mare interes, mai ales că este vorba de acordarea unor ajutoare de stat sub formă de sume nerambursabile. Printre beneficiarii sesiunii 27 noiembrie 2023 – 27 decembrie 2023 se numără companii mari precum Cris-Tim, Ana&Cornel și Aaylex One. Lista comunicata de AFIR poate fi consultata aici.
Valoarea investiției realizate de firma Şerbăneşti Livada din Liești – Galați se ridică la 80,6 milioane lei, din care 54,8 milioane lei reprezintă valoarea ajutorului de stat.
George Scarlat este un crescător cunoscut de porci din județul Galați, care deține și abator mixt (bovine, ovine, porcine), dar și o unitate de procesare și magazine proprii. Produsele sunt comercializate sub brandul Macălăriile Conachi.
Ce este programul Investalim
Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare Investalim se implementează în perioada 2023 – 2026 prin Schema de ajutor de stat Investalim.
Beneficiarii eligibili pentru acest tip de sprijin pot fi întreprinderile nou-înființate sau întreprinderile în activitate, atât IMM, cât și întreprinderi mari, înființate conform Legii nr. 31/1990 privind societățile comerciale, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Intensitatea sprijinului nerambursabil are valori cuprinse între 30 – 70%, iar nivelul ajutorului de care poate beneficia o întreprindere poate ajunge până la un maxim total de 57.750.000 de euro.
Activitățile eligibile pentru care se acordă finanțare prin intermediul schemei de ajutor de stat Investalim sunt: prelucrarea și conservarea cărnii, prelucrarea şi conservarea cărnii de pasăre, fabricarea produselor din carne (inclusiv din carne de pasăre), prelucrarea şi conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor, prelucrarea şi conservarea cartofilor, fabricarea sucurilor de fructe și legume, prelucrarea și conservarea fructelor şi legumelor, fabricarea uleiurilor şi grăsimilor, fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor, fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie, precum și fabricarea zahărului.
Senior Editor – Viorela Pitulice
Comentariile sunt închise