Investiție Carmistin de 80 milioane de euro în Vâlcea
Compania Carmistin The Food Company, producătorul brandului La Provincia, a inaugurat, în urma unei investiții de circa 80 milioane euro, la Frâncești, jud. Vâlcea, o unitate de producție a cărnii de pasăre, una dintre cele mai moderne și mai mari din regiune și chiar la nivelul Uniunii Europene.
Proiectul din Vâlcea este gândit și construit pe modelul de lanț alimentar complet integrat. Odată cu inaugurarea unității din Vâlcea, grupul Carmistin ajunge la o capacitate de producție de 120.000 tone carne/an, devenind cel mai performant producător de carne pasăre din țara noastră, cu o capacitate de producție de 120.000 tone carne/an.
Investiția din Vâlcea este dezvoltată pe un teren de 6 ha și are o suprafață totală construită de 25.000 mp, asigurând circa 1.000 de locuri de muncă. Echipamentele funcționează cu ajutorul inteligenței artificiale, asigurând o bună optimizare a proceselor de producție, de altfel fiind și unele dintre cele mai moderne existente în piață la nivel internațional.
„Proiectul de la Frâncești este dovada că tehnologia de vârf poate merge mână în mână cu dezvoltarea responsabilă a unui business autohton. Această fabrică nu doar că ridică standardele în producția alimentară, dar și redefinește modul în care privim industria în România”, a declarat Justin Paraschiv, fondatorul Carmistin.
Așa de exemplu, este sistemul de transport al păsărilor dinspre ferme, ATLAS, recent lansat la nivel mondial, considerat cel mai performant în materie de bunăstare a animalelor – un aspect deosebit de important pentru Carmistin The Food Company și pentru brandul său de top, La Provincia.
Producția de la Frâncești ajunge pe piața locală, dar și la export în peste 30 de țări, cu o gamă variată, de la carne proaspătă, la o multitudine de piese tranșate, adaptate tuturor cerințelor și preferințelor consumatorilor de pretutindeni.
Senior Editor – Viorela Pitulice
Comentariile sunt închise