Meniu pentru orice…tastatură. Studiu european
Cei mai mulţi dintre dintre angajaţii români (84%) preferă să ia prânzul pe tastatura computerului, iar aproape o treime dintre aceştia (32%) optează pentru un meniu cu sandvişuri, salate sau paste, arată rezultatele unui studiu realizat la nivel european citat de Agerpres.
Conform cercetării realizate de Uber Eats şi YouGov în nouă ţări europene şi publicată pe 15 octombrie, unu din patru corporatiști consumă la birou acelaşi feluri de mâncare zilnic. În acest context, sandvişul pregătit acasă este cel mai consumat fel de mâncare la prânz (63%), urmat de pizza (51%), burgeri (40%) şi salate (39%). La nivel european, 32% dintre angajaţi au declarat că nu îşi iau deloc această pauză, în timp ce peste 50% dintre cei care mănâncă la birou îşi savurează prânzul la desktop, în vreme ce 30% lucrează chiar în timp ce mănâncă.
Polonezii sunt cei care îşi iau cele mai scurte pauze de prânz (26 de minute), în timp ce portughezii ajung la nu mai puţin de 59 de minute.
La polul opus se situează românii care, în proporţie de 32%, nu îşi iau deloc o pauză de prânz. Totodată, românii sunt cei mai predispuşi să-şi ia masa pe birou, în timp ce lucrează, pe când majoritatea suedezilor aleg să mănânce în spaţiile comune de la locul de muncă. De asemenea, aproximativ un sfert dintre respondenţi (22%) susţin că iau gustări furnizate de către angajator, precum biscuiţi, chipsuri sau fructe, iar mai puţin de 2% recunosc că „împrumută” în mod deliberat, uneori accidental, masa de prânz a unui coleg de la frigiderul comun din birou.
Studiul referitor la obiceiurile de prânz ale angajaţilor europeni a fost realizat pe un eşantion de peste 8.000 de adulţi din Austria, Belgia, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania şi Suedia.
Comentariile sunt închise