Bucătăria românească, locul 4 în lume
În cadrul clasamentelor celor de la Tate Atlas, România ocupă locul 4 a celor mai gustoase preparate din lume. Preparatele cele mai apreciate de străini fiind mititei, ciorba de burtă și mămăliga. Locul 1 este ocupat de Italia, urmată de Grecia și Spania.
Participanții la acest sondaj au votat cele mai bune bucătării din lume. În acest clasamentul Taste Atlas, România a obținut punctajul de 4,57. Iar printre alimentele preferate de participanții s-au numărat mititeii și ciorba de burtă.
Cele mai apreciate preparate din România
- Mititei
- Cozonac
- Borș
- Pască
- Mămăligă
- Ciorbă de burtă
- Ciorbă de fasole
- Ciorbă de pui
- Drob
- Covrigi
Cele mai apreciate produse românești:
- Urdă
- Caș
- Brânza de burduf
- Cașcaval afumat
- Salam de Sibiu
- Macrou Afumat
- Telemea de Ibănești
- Brânza de Năsal
- Magiun de prune Topoloveni
- Babic
Cele mai populare băuturi românești:
- Fetească neagră
- Fetească regală
- Fetească albă
- Țuică
- Vișinată
- Borș
Localurile alese ca fiind cele mai bune din România: Caru cu Bere, Hanu lui Manuc și Restaurantul Sergiana, Roata, Hanul Păstrăvului, Crama Sibiului Vechi, Hanu Berarilor, Ciorbărie, Băcănia Veche.
Evenimentele de gastronomie din România recomandate de participanții se regăsesc: Street Food Festival Sibiu, Gastro Urban, Festivalul Național al Păstrăvului, Transilvania Gastronomică, Craft Fest Sibiu, Wine & Street Food Festival, VinFest.
Sursă: Tasteatlas
Editor: Alexandra Băncilă
Comentariile sunt închise