Bucătăria românească, locul 4 în lume

În cadrul clasamentelor celor de la Tate Atlas, România ocupă locul 4 a celor mai gustoase preparate din lume. Preparatele cele mai apreciate de străini fiind mititei, ciorba de burtă și mămăliga. Locul 1 este ocupat de Italia, urmată de Grecia și Spania.

Participanții la acest sondaj au votat cele mai bune bucătării din lume. În acest clasamentul Taste Atlas, România a obținut punctajul de 4,57. Iar printre alimentele preferate de participanții s-au numărat mititeii și ciorba de burtă.

Cele mai apreciate preparate din România

  • Mititei
  • Cozonac
  • Borș
  • Pască
  • Mămăligă
  • Ciorbă de burtă
  • Ciorbă de fasole
  • Ciorbă de pui
  • Drob
  • Covrigi

Cele mai apreciate produse românești:

  • Urdă
  • Caș
  • Brânza de burduf
  • Cașcaval afumat
  • Salam de Sibiu
  • Macrou Afumat
  • Telemea de Ibănești
  • Brânza de Năsal
  • Magiun de prune Topoloveni
  • Babic

Cele mai populare băuturi românești:

  • Fetească neagră
  • Fetească regală
  • Fetească albă
  • Țuică
  • Vișinată
  • Borș

Localurile alese ca fiind cele mai bune din România: Caru cu Bere, Hanu lui Manuc și Restaurantul Sergiana, Roata, Hanul Păstrăvului, Crama Sibiului Vechi, Hanu Berarilor, Ciorbărie, Băcănia Veche.

Evenimentele de gastronomie din România recomandate de participanții se regăsesc: Street Food Festival Sibiu, Gastro Urban, Festivalul Național al Păstrăvului, Transilvania Gastronomică, Craft Fest Sibiu, Wine & Street Food Festival, VinFest.

Sursă: Tasteatlas

Editor: Alexandra Băncilă


 

Comentariile sunt închise