Se deschide Noeme – restaurant de casual fine dining

Surorile Diaconu, care dețin Bistro Guxt, lansează Noeme, un restaurant de casual fine dining. La 2 ani de la intrarea pe piața gastronomiei bucureștene prin Bistro Guxt, surorile Diaconu inaugurează Noeme, un restaurant cu o bucătărie rafinată neastâmpărată, prin care își propun să aducă mai multă relaxare pe scena de fine dining din Capitală. Restaurantul este amplasat într-o vilă istorică cu o arhitectură în stil eclectic, situată pe strada Anton Pann, nr. 29.

Ideea Noeme a luat naștere anul trecut, ca urmare a succesului pe care cele trei surori l-au obținut cu Bistro Guxt, la scurt timp după preluare: primul loc în clasamentul Trip Advisor timp de aproape un an și jumătate și includerea în topul restaurantelor din țară, cu 12 puncte și o bonetă din partea Gault et Millau (2019).

Noul restaurant are 60 de locuri și se întinde pe două etaje, cu o suprafaţă totală de aproximativ 250 metri pătrați. Investiţia a vizat atât amenajarea spaţiului, de la infrastructură până la designul interior cu o puternică amprentă personală, cât și achiziţionarea de echipamente şi mobilier. La rândul lor, proprietarii clădirii au investit în reconstrucția acesteia din dorința de a relansa vechiul cartier evreiesc din București. Refacerea clădirii s-a făcut conform avizelor oficiale prin reconstruirea exactă a vechii fațade și prelevarea de mulaje pentru elementele arhitecturale ornamentale.

Bucătăria Noeme este condusă de Carmen Diaconu, care, în 2019, și-a văzut calitățile recunoscute oficial, fiind nominalizată la premiile Gault et Millau, Woman Chef of the Year. Afacerea este coordonată de Alice Diaconu care, în plus, are și rolul de Pastry Chef. Din poziția de ‘business angel’, Lăcrămioara Diaconu-Pintea deschide astfel seria de inițiative antreprenoriale după ce, timp de 20 ani, a lucrat în mediul corporatist.

Continuarea articolului pe Restocracy.ro 


vezi și…

Cele mai bune deserturi din București

Gala Premiilor Restocracy pentru cele mai bune restaurante

 

Comentariile sunt închise