Credite pentru fermieri mai avantajoase

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) aduce la cunoștință potențialilor beneficiari interesați posibilitatea accesării de credite pentru fermieri în condiții mai avantajoase, finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), se arată într-un comunicat MADR.

Guvernul României, reprezentat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), a semnat cu Fondul European de Investiții (FEI) un acord de finanțare în vederea implementării instrumentului financiar Împrumut cu partajarea riscului la nivel de portofoliu pentru a facilita accesul la credite pentru fermieri în conditii mai avantajoase.

MADR a pus la dispoziție fonduri din PNDR în valoare de 93.87 milioane euro pentru acordarea de credite fermierilor și antreprenorilor din spațiul rural pentru finanțarea unor investiții și a capitalului de lucru, necesare.

Creditele pot fi solicitate prin urmatoarele bănci selectate:  Banca Comercială Română, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank.


Citește și…

Dronele și automatizarea invadează agricultura

18 ani de agricultură ecologică în România

Comentariile sunt închise