Agricost își mărește flota de tractoare high-tech

Cea mai mare fermă din Europa, Agricost, a achiziționat recent 35 de tractoare cu ghidare automată, care vor ajunge în Insula Mare a Brăilei până la finalul acestui an, ducând la 80 numărul de tractoare astfel echipate pe care le deține, informeaza Digi 24n citand HotNews.ro.

Pe lângă monitorizarea dezvoltării culturilor, vor fi integrate și 29 de stații meteorologice furnizate de aceeași companie. Fermierii de la Agricost vor putea astfel monitoriza și temperatura și umiditatea aerului, precipitațiile, viteza vântului, umiditatea și temperatura solului. De asemenea, vor primi alerte privind posibila apariție a unor boli în culturile agricole.

„Ne dorim ca sistemul multifuncțional să devină platforma care integrează datele provenind de la utilaje diferite – semănători, aparate de stropit, combine, dar și alte mașini de recoltat”, spune dr. ing. Lucian Buzdugan, președintele Consiliului de Administrație al Agricost.

Agricost a fost achiziționată anul trecut de Al Dahra, cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu cu sediul în Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), cu peste 200 de milioane de euro. Tranzacția a presupus luarea în concesiune a Insulei Mari a Brăilei – 57.000 de hectare, considerată cea mai mare fermă consolidată din Europa. Pentru următorii cinci ani, Al Dahra a anunțat investiții de 500 de milioane de dolari în agricultura românească, sumă în care intră și posibile noi achiziții.


vezi și…

Restaurantele și IoT (Internet of Things)

 

Comentariile sunt închise