Comisia Europeană alocă 120 milioane de euro pentru apicultori

Comisia Europeană va aloca 120 milioane de euro, în următorii trei ani, pentru apicultorii din statele UE pentru a sprijini rolul important al acestei activități în agricultură și în protejarea mediului. Bugetul este cu 12 milioane de euro mai mare decât în perioada 2017-2019.

“Apicultura este o importantă parte a sectorului agri-alimnetar din Uniunea Europeană, și dorim să ajutăm la păstrarea locurilor de muncă în acesta activitate din zonele rurale,” a declarat Phil Hogan, comisar European pentru Agricultură.

Acesta a mai spus că albinele au o importanță vitală pentru sustenabilitatea agriculturii comunitare și pentru sănătatea ecosistemului.

Finanțarea din fonduri europene, dublată de contribuțiile statelor membre, vor fi disponibile prin programele naționale pentru apicultură începând din data de 1 august 2019. Programul de finanțare se va derula până în data de 31 iulie 2022.

În 2018, cei 600.000 de apicultori, din țările UE, dețineau 17,5 milioane de stupi. Uniunea Europeană este al doilea mare exportator de miere din lume.


vezi și…

Să “democratizăm” accesul la fondurile europene! Ce părere aveți?

 

 

 

Comentariile sunt închise