Cercetarea românească privată face performanță!  

Cercetarea românească își face treaba, inclusiv cea privată! Cea mai bună dovadă constituie rezultatele obținute de Expert Agribusiness, o afacere de familie înființată în 2010, care, încet dar sigur, își face loc pe piață cu hibrizii de porumb CERA,  reușind să se bată de la egal la egal cu multinaționalele. Demersul este cu atât mai important cu cât în condițiile schimbărilor climatice, fermierii români trebuie să fie foarte atenți la alegerea hibrizior care să se potrivească cel mai bine condițiilor de climă și sol de la noi. Ori cine să le știe cel mai bine dacă nu cercetătorii români?

“Trebuie să existe hibrizi românești pe piața românească de porumb pentru că o țară fără propriile rezultate care vin din cercetare este o țară un pic slabă”, a declarat Georgeta Dicu, un cercetător cunoscut în țara noastră, în cadrul evenimentului „Ziua porumbului românesc” desfășurat la Fundulea în data de 22 august. Ea este și cea care se ocupă de “performanțele” hibrizilor aflați în portofoliul Expert Agribusiness.

O opinie susținută și de Valeriu Tabără, fostul ministru al Agriculturii, președintele ASAS, prezent la eveniment.

„O agricultură a unui stat precum România nu poate prospera și nu poate deveni eficientă bazându-se pe import de material biologic, și merg mai departe și spun bazându-se pe rezultate de cercetare de import”, a afirmat Valeriu Tabără.

La cât de dedicată și de serioasă o știm pe Georgeta Dicu, suntem convinși că în câțiva ani hibrizii de care se ocupă vor fi foarte performanți, așa cum a promis. Iar de acest lucru vor trebui să se convingă fermierii mici și mijlocii, în special, categorie de agricultori căreia i se adresează în primul rând oferta firmei românești. Bineînțeles, nici cei mari nu sunt excluși….

Expert Agribusiness a organizat în data de 22 august la Fundulea „Ziua porumbului românesc”, ocazie cu care au fost prezentate în câmp (loturi experimentale) performanțele hibrizilor CERA  –  CERA 290, CERA 320, CERA 380, CERA 450, precum și ale altor doi hibrizi – 3401 și 3702. Lotul experimental a inclus și hibrizii românești din grupa EVO, care au avut rezultate foarte bune în 2018. La eveniment au fost prezenți numeroși fermieri, alături de nume importante din agribusiness-ul românesc.


alte articole…

Top produse agroalimentare importate, în primele patru luni

Șase produse tradiționale atestate de un producător din Capitală

 

 

Comentariile sunt închise